Opfordring til virksomheder: Vær med til at styrke uddannelsesindsatsen

Antallet af nye elever på plastmageruddannelsen er halveret sammenlignet med sidste år i august. Det bliver en stor udfordring for branchen. Derfor opfordres flere virksomheder til at deltage i Plastindustriens HR- og Uddannelsesnetværk, som næste gang mødes online den 24. september.

Del:

Der er netop startet 25 plastmagerelever på Den jydske Haandværkerskole, hvilket er en halvering i forhold til sidste år. Det lave antal plastmagerelever udgør en væsentlig udfordring for branchen.

Derfor opfordres flere plastvirksomheder til at tage del i Plastindustriens  HR- og Uddannelsesnetværk – fx ved at deltage i det næste onlinemøde den 24. september, som foregår i tidsrummet klokken 10.00-12.00.

Baggrunden for mødet er, at vi skal sikre flere elever til de danske plastvirksomheder ved at blive bedre til at vise branchen frem og rekruttere både lokalt og i samarbejde med andre.

– Jeg opfordrer virksomhederne til at engagere sig i netværket for at styrke samarbejde og koordinering ift. BlivPlastmager– og Plastic Engineering-kampagnerne. Lige nu drejer det sig især om at få EUX-plastmageruddannelsen op at køre til januar, og at få taget hul på at skabe en fornyet fortælling om plastmageruddannelsen, som er mere tidsvarende, og som taler ind i branchens og samfundets grønne omstilling, siger Jo Dietrich, der er uddannelseskonsulent i Plastindustrien.

På de to årlige netværksmøder får man et godt indtryk af, hvad der rører sig inden for uddannelse og kompetenceudvikling i plastbranchen, og man kan stille spørgsmål til AMU Syd og Den jyske Haandværkerskole samt Udviklingsudvalget for Plast og Montage, som alle deltager.

Man behøver ikke at deltage i møderne hver gang, og man kan blot holde sig orienteret via BASECAMP-gruppen, som forbinder alle medlemmer. Skriv til uddannelseskonsulent Jo Dietrich, (jd@plast.dk eller ring på 2489 3247), hvis du vil høre mere.

Flere medlemmer er allerede med i netværket

HR- og Uddannelsesnetværket består aktuelt af medlemmer fra en række forskellige virksomheder i branchen – eksempelvis:

LEGO, Grundfos, Fiberline Composites, DBI Plastics, Primo Danmark, Bogense Plast, DD Plast, Epsotech, Mouldflo, Tech College Aalborg, Den jydske Haandværkerskole, AMU Syd, Ulstrup Plast, Saxe Group, HBN-Teknik, Industriens Uddannelser, DTU Risø, RPC Superfos, HN Group, Melitik, m.fl..

Tilmelding til netværksmødet den 24. september sker via dette link.