Re-Match sikrer strategisk partner til lancering i Frankrig

Re-Match - Gaffeltruck med bearbejdet materiale foran ruller af kunstgræs.

Den danske kunstgræs-recycler Re-Match planlægger nu at bygge en fabrik i Frankrig gennem et joint venture med en gruppe franske investorer. Den nye fabrik, som er en del af anden bølge i Re-Matchs strategiudrulning, vil imødekomme et stigende behov for en bæredygtig løsning til håndtering af udtjent kunstgræs i Frankrig og dets nabolande.

Del:

Re-Match, der ligger i Herning, har udviklet en patenteret og EU-verificeret miljøteknologi til genanvendelse af kunstgræs. Processen nedbryder udtjent kunstgræs fra f.eks. fodboldbaner, renser og adskiller det i de oprindelige råvarer; sand, gummi, ’backing’ (underlag) og plastfiber. Slutprodukterne kan derpå anvendes til ny produktion på lige fod med nye materialer.

Den første Re-match-fabrik har været i drift siden 2016. En anden fabrik i Holland forventes at være i drift i 2021, og den tredje vil nu blive placeret i det nordøstlige Frankrig. Dette følger den ekspansionsstrategi, der er udarbejdet af Re-Match og dens største investor, Nordic Alpha Partners.

International ekspansion af Re-Match A/S

Strategien indebærer opførelse af avancerede genanvendelsesanlæg flere steder i Europa og Nordamerika – alle med kapacitet til at genanvende 250 fulde fodboldbaner hvert år. Den franske fabrik vil blive bygget efter den samme skabelon og har opland, der udover Frankrig inkluderer Schweiz, Østrig, Sydtyskland og Norditalien.

– Vi er glade for at tage dette næste skridt på vores vækstrejse og komme ind på det franske marked som har mere end 4.000 installerede kunstgræsbaner, siger Partner i Nordic Alpha Partners og formand for Re-Match A/S, Laurits Bach Sørensen og fortsætter:

– Jeg tror, ​​at vores løsning til genanvendelse af kunstgræs vil få medvind i et land, hvor der er stigende fokus på bæredygtighed og en fokus på cirkularitet. Denne nye investering markerer også begyndelsen på den anden bølge i vores ekspansionsstrategi, der sammen med Frankrig inkluderer fabrikker i både EU og Nordamerika.

Udtjent kunstgræs i første led i separationsprocessen (opskæring)

Re-Match France – et joint venture

Re-Match France etableres som et joint venture mellem Re-Match A/S og en gruppe franske investorer ledet af Eric Levresse, som også bliver administrerende direktør for Re-Match France.

– Som en del af vores strategiske analyse har vi konkluderet, at det for nogle regioner er den ideelle metode at sikre lokal erfaring, netværk og investeringer. Derfor er vi glade for at byde Eric Levresse og hans gruppe af investorer velkommen til dette joint venture omkring Re-Match Frankrig,  siger administrerende direktør for Re-Match A/S, Dr. Stefaan Florquin.

Et svar på franske kommuners behov

Selvom den offentlige debat om genanvendelse af kunstgræs ikke har været så fremtrædende i Frankrig, som den har f.eks. Holland, Norge og Tyskland, er der i Frankrig en stærk bevægelse henimod at sikre bæredygtige løsninger og etablere cirkulære økonomier – ikke mindst blandt kommuner og lokale myndigheder.

– Hvad Re-Match gør anderledes, er, at vi er i stand til at returnere de materialer, der blev brugt, når man lavede græsset – tilbage til dets originale komponenter – mens vi tilbyder fuld sporbarhed, siger Eric Levresse og tilføjer:

– Det faktum, at 95 % af det materiale, der gennemføres gennem den certificerede Re-Match-proces, kan genanvendes fuldt ud, giver både den franske kunstgræsindustri og dens kunder nye muligheder for at forholde sig til udfordringen med udtjent kunstgræs og dets indvirkning på vores miljø.