Grøn Cirkulær Omstilling – Bæredygtig forretningsudvikling

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet skal hjælpe over 450 virksomheder med at udvikle deres forretning i en mere bæredygtig og cirkulær retning.

Del:

Plastgenanvendelse er et af de særlige fokusområder i Danmarks store nye udviklingsprojekt Grøn Cirkulær Omstilling.

I udviklingsprojektet Grøn Cirkulær Omstilling får over 450 danske virksomheder over de næste par år hjælp til at udvikle deres forretning i en mere bæredygtig og cirkulær retning – og du kan være en af dem.

Projektet er finansieret af EU og består af de 17 partnere; Lifestyle & Design ClusterCLEANde 6 erhvervshuseNetværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NorddanmarkGate21Plast Center DanmarkDanish Food Innovation, Dansk IndustriDansk Design CenterDAMRC og Næstved kommune.

Hvorfor cirkulær omstilling?

Cirkulær omstilling åbner for nye muligheder for handel og jobskabelse, bidrager til reduktion af klimapåvirkningerne og gør besparelser i både ressourcer og omkostninger mulige.

Tankegangen bag cirkulær økonomi er, at materialer skal genbruges i et lukket kredsløb med vedvarende energikilder og uden miljøskadelige stoffer eller spild.

I projektet kan du lære mere om, hvordan din virksomhed kan omstille sig fra lineær til cirkulær forretning ved f.eks. at designe, producere eller sælge produkter som:

  • Holder længere
  • Er lette at reparere og renovere
  • Kan skilles ad
  • så materialer kan genanvendes
  • Lejes ud i stedet for at blive solgt
  • Består af organiske/fornybare materialer

Forløbet sammensættes efter din virksomheds behov

I projektet kan din virksomhed få individuel og kollektiv rådgivning, som er tilpasset de udfordringer I står med.

Sammen med projektets rådgivere og evt. i kollektivt forløb med dine leverandører, vil du udvikle en konkret plan for, hvordan din virksomhed kan arbejde mere cirkulært, gennem fokus på følgende:

  • Udvikling af nye forretningsmæssige potentialer
  • Konkurrencemæssige fordele og forberedelse til fremtidens øgede krav om bæredygtig fremstilling, produkter, emballager og logistik
  • Professionel, branchekyndig konsulentydelse som ser på virksomhedens ressourceanvendelse med nye øjne

Hvad kræver det at deltage? 

Din virksomhed får 100% tilskud til forløbet, det kræver blot, at I afsætter og registrerer den aftalte udviklingstid. Virksomheder bruger i gennemsnit 380 timer på et forløb afhængig af virksomhedens behov.

Din virksomhed skal være i kategorien små og mellemstore virksomheder (SMV) med højst 250 medarbejdere og en omsætning på maks. 50 mio. EUR. Virksomheden skal være en selvstændig SMV og må ikke indgå eller være ejet af en stor virksomhed.

Ledelsen skal have mod på at udvikle jeres produkt eller produktion til at blive mere cirkulær. Projektets primære målgruppe er SMV’er, som ikke har deltaget i lignende udviklingsprojekter.

Hvordan ansøger jeg?

Du kan læse mere om hvordan din virksomhed kan få hjælp til udvikling af forretningsmodel som bl.a. tager hensyn til de kommende krav om genanvendelse af plast og styrker din forretning her: www.groenogcirkulaer.dk

Om projektet:
Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.