Ammeraal Beltech Modular A/S melder sig ind i kampen mod covid-19

Ammeraal Beltech's visirkoncept: uniVizor. Visiret beskytter ansigtet; næse, mund og øjne mod stænk fra nys og hoste og reducerer derved smitte fra andre mennesker.

Hverken sundhedspersonale eller mindre erhvervsdrivende skal mangle værnemidler. Derfor har Ammeraal Beltech Modular A/S taget udfordringen op, og er nu klar med non-profit visirløsningen uniVizor.

Del:

Ammeraal Beltech Modular A/S i Vejle udvikler og producerer normalt transportbånd i plast.

Men efter at virksomheden blev kontaktet af Plastindustriens adm. direktør, Thomas Drustrup, for at høre om de ville bidrage til produktionen af værnemidler, har de tilføjet endnu et produkt til porteføljen; visirløsningen uniVizor.

Alex Ludvigsen, Managing Director i Ammeraal Beltech fortæller:

– Vores Technology Director, Kenneth Westergaard, blev kontaktet af Thomas Drustrup, for at høre om vi kunne/ville hjælpe med at lave værnemidler. Vi blev hurtigt enige om, at hvis vi kunne udnytte de kompetencer vi har, så ville vi meget gerne hjælpe til.

Og herefter gik det stærkt. Konceptet blev hurtigt udviklet og med sparring fra et lokalt lægehus, kunne Ammeraal Beltech kort efter præsentere et færdigt.

Visiret består af en bøjle i plast, hvorpå der klikkes en A4-transparent, som kan udskiftes efter behov.

– Kenneth brugte nogle dage på at komme frem til konceptet, der efter min mening er genialt i sin enkelthed: vi bruger vores kompetencer til at designe og producere en plastikbøjle, og resten er standardkomponenter du kan få i en boghandel eller på nettet. Udviklingen foregik lynhurtigt over nogle få dage, med forskellige 3D printede prototyper, som blev testet af lægerne i Lægehuset Gunhilds Plads i Vejle. Efter en række forbedringsforslag fra dem, er vi endt med det design vi nu producerer, fortæller Alex Ludvigsen.

Non-profit værnemiddelsproduktion

Som udgangspunkt var visiret målrettet sundhedssektoren, hvilket det stadig er. Men Ammeraal Beltech har også valgt at få deres visir CE godkendt, hvilket er et krav for at kunne sælge til private.

– Udover at vi skal passe på de ansatte i sundhedssektoren, så skal vi selvfølgelig også passe på medarbejdere i private virksomheder som frisører, fysioterapeuter, tandlæger osv., så vi har valgt at bruge tiden på at få godkendelsen på plads. Her er vi blevet hjulpet af en partner ifm. rådgivning og styring af processen. Myndighederne har også været utroligt hurtige, og har svaret på henvendelser tidligt og sent – selv i weekenden. Så vi er klar med et distributionssetup til mindre erhvervsdrivende, fortæller Alex Ludvigsen.

I de indledende drøftelser om værnemiddelsproduktionen, blev Alex Ludvigsen og Ammeraal Beltechs ledergruppe hurtigt enige om, at virksomheden skulle bidrage med en non-profit løsning.

Det er ikke en del af virksomhedens basisforretning, så derfor skulle de heller ikke tjene noget på det – det handler om at hjælpe hvis man kan.

Visirproduktion påvirker ikke den normale produktion

Selvom at der selvfølgelig er blevet lagt nogle timer i udvikling af visiret, fremstilling af værktøj, klargøring til salg og kontakt til leverandører mm., så har visirproduktionen ikke haft den store påvirkning på Ammeraal Beltechs normale produktion.

Selve produktionsmetoden, der anvendes til visirerne, er fuldstændig identisk med virksomhedens normale setup, og kører på en separat støbemaskinen der står mellem de andre maskiner.

Alex Ludvigsen fortæller, at de i udviklingsfasen har fået stor hjælp fra en lang række partnere:

– Vi har fået fantastisk hjælp fra alle de partnere vi har rakt ud til, som alle uden undtagelse har tilsluttet sig ideen om non-profit, også leverandører vi aldrig før har haft et samarbejde med. Vi har fået kæmpe assistance fra fremstilling af værktøjet, til opsætning af hjemmeside, print af flyers og opsætning af hele distributionen til private virksomheder. Så selv om der har været meget arbejde i det, så har det været en utrolig positiv proces, med den positive tilgang alle partnere har haft.

Du kan læse mere om visiret her: uniVizor

LÆS OGSÅ: Virksomheder knokler for at fremskaffe værnemidler