Nyt AMU-kursus sætter fokus på bæredygtig produktion

Et nyt AMU-kursus målrettet operatører i industrien klæder både medarbejdere og virksomheder bedre på til bæredygtig produktion. Kurset kan lige nu tages som fjernundervisning på EUC Lillebælt.

Del:

FN’s Verdensmål om bæredygtige forbrugs- og produktionsformer samt miljøstandarder og –krav betyder, at virksomheder og medarbejdere skal styrke kompetencerne inden for f.eks. genanvendelse og energirigtig produktion.

Det kan det nye AMU-kursus ’Bæredygtig produktion’ understøtte. Kurset varer to dage.

Når kurset er gennemført, kan deltagerne udvikle og fastholde bæredygtig adfærd og processer i produktion i forhold til:

  • Affaldssortering
  • Genanvendelse
  • Energirigtig produktion
  • Håndtering af spild
  • Reduktion af ressourceforbrug
  • Overholdelse af miljøstandarder og -krav

Tag kurset som fjernundervisning

EUC Lillebælt er første skole til at udbyde det nye kursus. På grund af nedlukningen af landets erhvervsskoler bliver kurset holdt som fjernundervisning.

Det betyder, at deltagerne kan gennemføre kurset online, mens de sidder derhjemme eller på arbejdspladsen.

Deltagerne skal have adgang til en computer med internet, og evt. lyd- og video.

Det bliver holdt som en kombination af teoretiske oplæg, som en underviser står for, evt. diskussion mellem deltagerne på en digital mødeplatform, og praktiske øvelser som skal laves enten på virksomheden eller i hjemmet.

Det koster 252 for ufaglærte og faglærte at deltage i kurset, og der kan søges VEU-godtgørelse til kurset (4.405 kr. pr. deltager pr. uge).

Grønt kursus kan føre til erfaringsudveksling mellem brancher

Også medarbejdere i plastbranchen kan have god gavn af kurset – det vurderer Jo Dietrich,  som er uddannelseskonsulent i Plastindustrien.

Hun fortæller:

– Det er rigtig vigtigt at medarbejdere i vores virksomheder kan få ny og opdateret viden og inspiration til at udvikle branchen i retning af grøn omstilling, og netop dette nye AMU-kursus er et af de første, der omhandler det emne. Kurset udbydes på tværs af flere brancher, hvilket jeg håber kan føre til erfaringsudveksling og inspiration på en anden måde, end branchespecifikke AMU-kurser.

Vil du vide mere om kurset?

Kontakt uddannelseschef Henning Aaberg fra EUC Lillebælt på henn0635@eucl.dk eller på tlf. 2075 9190, hvis du vil vide mere om kurset, og hvornår det bliver udbudt.

eVejledningen har åbent hver dag, og vejleder både virksomheder og medarbejdere om uddannelse. Ring tlf. 7022 2207 eller gå på www.evejledning.dk.