AVK-koncernen opkøber hollandske Q-Pall og styrker sin bæredygtige profil

AVK-koncernen har opkøbt det hollandske salgsselskab Q-Pall, der sælger paller produceret af bæredygtig plast, og styrker derved sin position inden for bæredygtige plastpaller. Opkøbet er et led i AVK’s væksstrategi.

Del:

AVK-koncernen har opkøbt det hollandske salgsselskab Q-Pall, der gennem et årligt salg af mere end 20.000 tons plastpaller og en omsætning på omkring 200 mio. kroner har markeret sig som én af de stærkeste og mest bæredygtige virksomheder på det hurtigt voksende marked for plastpaller.

Opkøbet sikrer AVK direkte adgang til salg og distribution og understøtter dermed vækststrategien for koncernens specialiserede forretningsområde Advanced Manufacturing, hvor produktion af plastkomponenter er en vigtig del.

– AVK har over årene opbygget en stærk position som producent af en række plastprodukter, herunder paller og gadedæksler. Med overtagelsen af salgsselskabet Q-Pall, som har kunder i en række europæiske lande og på tværs af industrielle sektorer, sikrer vi os værdifuld kontrol med salgsleddet, og det er et vigtigt skridt for at realisere vores vækstambitioner inden for produkter baseret på genbrugsplast, oplyser Niels Aage Kjær, der står i spidsen for AVK-koncernen.

Niels Aage Kjær, Administrerende direktør i AVK-koncernen

– Købet af Q-Pall styrker AVK’s grønne profil. Q-Pall er et godt eksempel på en virksomhed, der baserer hele sit virke på bæredygtighed. Virksomheden sælger årligt mere end 20.000 tons paller, som produceres hos underleverandører – primært AVK’s plastvirksomheder – på basis af 100 procent genbrugsplast, og de producerede paller er fuldt genanvendelige. Så her står vi med er klokkeklart eksempel på, at genbrug af plast kan antage et meget stort volumen, fortæller Niels Aage Kjær, der gennem årene har sat bæredygtighed og genbrug højt på dagsordenen i AVK, både i forhold til plast og andre råmaterialer. 

AVK har i en årrække været hovedleverandør til Q-Pall 

– Q-Pall er ikke et nyt bekendtskab for AVK, for vi har gennem en årrække været hovedleverandør af plastpaller til virksomheden, fortæller finansdirektør Lars Kudsk.

Plastpaller af 100% genanvendt plast.

Han oplyser, at AVK’s plastproduktion, der primært foregår ved avanceret sprøjtestøbning, blev startet for at producere gadedæksler af plast, hvilket supplerer salget af AVK’s hovedprodukt, ventiler til vand- og gassektorerne.

Pallerne kom til som et produkt for at udnytte ledig kapacitet, men er siden vokset til en betydelig del af den samlede plastproduktion.

Plastproduktionen er en del af AVK’s forretningsområde Advanced Manufacturing, der ud over plast omfatter koncernens selskaber inden for gummi og metalkomponenter.

Forretningsområdet har under ledelse af bestyrelsesformand Knud Flemming Madsen udviklet sig meget positivt over de senere år og udgør nu omkring 15 procent af AVK’s omsætning på knap seks mia. kroner. 

– Plastpaller udgør kun en lille del af markedet for paller. Men da plastpaller kan produceres på basis af plastaffald fra husholdninger, forventer vi, at markedet for plastpaller vil vokse endog markant over de kommende år. Det vil ske, fordi meget store mængder plastaffald p.t. ikke genbruges, hvilket giver anledning til både politiske og markedsmæssige krav om øget genanvendelse af plastaffald. Mængden af genbrugsplast, som AVK anvender i produktionen, svarer til en fjerdedel af den mængde plast, der indsamles fra husholdninger i Danmark, fortæller Lars Kudsk.

Han fortsætter:

– Med overtagelsen af Q-Pall vil AVK-koncernen nu have en samlet forretning inden for plastpaller, hvilket vil skabe positive synergier og være et godt fundament for at udbygge vores platform på markedet gennem yderligere geografisk ekspansion.