PMH Plast og Glim Plast i corona-tid: Produktionstrykket er det samme, men hverdagen er ændret

PMH Plast og Glim Plast har fortsat travlt, men i lighed med resten af samfundet har virksomhederne - i lyset af coronavirus - indført nogle ekstraordinære tiltag.

PMH Plast og Glim Plast har hverken oplevet ændringer i produktionsbelastningen eller annulleringer fra kunder og leverandører, men virksomheden sætter alligevel ind med særlige tiltag og forsøger at være på forkant i denne omskiftelige situation, fortæller direktør og ejer af begge virksomheder, Peter Michael Haugvik.

Del:

Hvordan opleves og håndteres coronavirus hos PMH Plast og Glim Plast, og hvilke særlige forholdsregler har virksomhederne indført?

Peter Michael Haugvik, direktør og ejer af begge virksomheder, beretter, hvordan han og virksomhederne håndterer den særlige situation.

Anbefalede tiltag og kundeinformation

PMH Plast og Glim Plast sendte ekstraordinær information ud til medarbejdere og kunder allerede efter myndighedernes første udmeldinger om coronavirus den 11. marts. Siden er de anbefalede tiltag blevet indført i begge virksomheder for at sikre medarbejdere og kunder.

– Alle medarbejdere har fået besked om at blive hjemme ved de mindste forkølelsestegn, men ingen medarbejdere har meldt sig syge, og ingen er for nuværende berørt af karantæne, fortæller Peter Michael Haugvik.

Administrative medarbejdere arbejder hjemmefra, hygiejne er virksomhedernes topprioritet, møder er aflyst eller sker online, og nøglemedarbejdere i produktionen fordeles som udgangspunkt på dag- og nathold.

– Vi arbejder i forvejen med en stor naturlig afstand mellem medarbejdere, og vi er aldrig mere end tre personer i samme rum i kort tid ad gangen – selv i pauser, forklarer Peter Michael Haugvik.

Aftaler og leveringstider overholdes

Aktiviteten hos PMH Plast og Glim Plast adskiller sig dog på nuværende tidspunkt ikke meget fra før coronavirusens indtog.

Der kommer fortsat ordrer ind, virksomhedernes kunder har ikke givet meldinger om udfordringer med deres kunder. Leverandører melder ikke om problemer med at kunne levere plastråvarer, og der er travlt i produktionerne.

Det fortæller Peter Michael Haugvik:

– Lige nu gælder det om at få så mange ordrer ud ad døren som muligt for at hjælpe vore kunder, der bl.a. leverer indenfor bygge og anlæg, landbrug og fødevareindustrien, så deres kløft efter ”corona-krisen” også bliver så lille som muligt.

Han uddyber:

– Erhvervslivet og de mange virksomheders eksistens efter ”corona-krisen” skal sikres, men den absolut vigtigste samfundsopgave lige nu er at afbøde spredningen af covid-19, så sundhedsvæsenet ikke bryder sammen. Vi gør vores bedste for at tage og leve op til alle forholdsregler; situationen ændrer sig hele tiden, og der vil med sikkerhed komme flere tiltag.

I løbet af de kommende dage zoomer vi på Plast.dk ind på, hvordan danske plastvirksomheder håndterer den særlige og vanskelige situation.

LÆS OGSÅ: Aktuelle links og nyheder om coronavirus/covid-19