PLASTIX fejrer ny certificering af miljø- og kvalitetsledelse

I midten af januar kunne PLASTIX annoncere to nye certificeringer. Her ses (fra højre) Allan V. Rasmussen, Head of Sales and R&D, Hans Axel Kristensen, CEO, Henrik Adam, Quality and Environmental Manager og Fenella Metz, Executive Assistant.

I midten af januar 2020 kunne virksomheden PLASTIX fejre to nye certificeringer: kvalitetsledelsessystemet ISO 9001:2015 og miljøledelsessystemet ISO 14001:2015. Med implementeringen markerer virksomheden sit arbejde for optimere produkter og processer til fordel for miljøet.

Del:

Virksomheden PLASTIX kunne i midten af januar 2020 annoncere to nye certificeringer.

Lemvig-virksomheden er blevet ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015 certificeret i mekanisk transformation og genbrug af brugte fiskenet og reb fra fiskeindustrien, samt genanvendelse af andre typer brugt og industrielt plastaffald.

Den danske cleantech virksomhed omdanner til daglig brugte fiskenet, -trawl og anden hård plast til plastråvarer. Med implementeringen af det nye kvalitets- samt miljøledelsessystem markerer PLASTIX sig som en virksomhed, der gør et stort stykke arbejde for at optimere produkter og processer med miljøet for øje.

Roser fokus på genanvendelse

ISO 14001:2015 giver PLASTIX kompetencer inden for risikovurdering af miljøforhold, reduktion af miljøpåvirkning og proaktiv implementering af miljømæssige forbedringer.

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, roser den grønne ambition og indsats hos PLASTIX.

– Genanvendelsen af plast og brugen af genanvendt plast i Danmark skal øges. Indsatsen hos PLASTIX for at implementere høje kvalitets- og miljømæssige standarder er et solidt skridt i den rigtige retning for at gøre produktion af den genanvendte plast endnu stærkere og mere ansvarsfuld, siger miljøpolitisk chef Christina Busk.

Høje standarder for kvalitet og miljø

Miljøledelse efter ISO 14001 giver PLASTIX et ledelsesværktøj, der understøtter virksomhedens fokus på bæredygtighed og sætter rammen for indsatsen for at forbedre sin miljøpræstation.

– Vi er stolte over at være blevet ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015 certificeret, så vi har en eksternt akkreditering over for vores kunder og interessenter på, at vi arbejder efter de højeste kvalitets- og miljømæssige standarder, fortæller Hans Axel Kristensen, CEO i PLASTIX.

Ledelsen i PLASTIX har arbejdet målrettet og intensivt på at udvikle og implementere de to nye certificeringer og sikret forankring i hele organisationen.

– Fokus er nu at fortsætte arbejdet med forbedre vores processer, så ekspertise og bæredygtighed går hånd i hånd. På den måde er vi med til at drive den nye cirkulære plastikøkonomi fremad, afrunder CEO i PLASTIX Hans Axel Kristensen.