Plastindustrien og Dansk Industri: Åben dørene for EUX-plastmagerlærlinge

Plastindustrien opfordrer sammen med Dansk Industri plastvirksomheder til at tilbyde uddannelsesaftaler til plastmagerelever på EUX-uddannelsen. Med en stor faglighed, drivkraft og udviklingspotentiale er en EUX-plastmagerlærling en kæmpe gevinst for danske plastvirksomheder.

Med stor faglighed, drivkraft og udviklingspotentiale er en EUX-plastmager en kæmpe gevinst for danske plastvirksomheder. Plastindustrien opfordrer sammen med Dansk Industri danske plastvirksomheder til at tilbyde uddannelsesaftaler til EUX-elever, som starter på skole i august 2020 og kommer i ud virksomheden i juni 2021.

Del:

Uddannelsen som EUX-plastmager kombinerer et svendebrev med en studenterhue. Det gør det muligt for en plastmagerlærling at bidrage med en høj faglighed, praktisk erfaring og på sigt mulighed for videreuddanne til fordel for hele branchen.

Der er dog behov for, at flere danske plastvirksomheder åbner op for at lave uddannelsesaftaler med EUX-plastmagerelever. Plastindustrien og Dansk Industri opfordrer derfor virksomheder til at melde sig på banen snarest muligt.

Det næste hold EUX-elever starter nemlig på uddannelsen i august 2020, og eleverne kommer ud i virksomheden i juni 2021. Derfor er det aktuelt for virksomheder allerede nu at overveje muligheden for at lave en uddannelsesaftale med en kommende elev.

Hvorfor lave en aftale med en EUX-elev?

Ved at uddanne en EUX-elev er man med til at sikre en solid ballast af plastviden – ikke kun hos en ung person, som får mulighed for at læse direkte videre på de forskellige ingeniøruddannelser – man er også med til at sikre, at branchen får ingeniørkompetencer baseret på en dyb viden om plast.

– Vi anser EUX plastmageruddannelsen for at være en god kombination af boglige og faglige færdigheder, som vil være et solidt fundament for vores fremtidige specialister og ledere. Med EUX plastmageruddannelsen i rygsækken, kan lærlinge være med til at bringe LEGO Koncernen ind i en ny og bæredygtig epoke, fortæller Chresten Bruun, Vice President, LEGO System A/S.

Flere fordele for virksomheden

EUX-uddannelsen til plastmager gør det muligt for din virksomhed at lave uddannelsesaftaler med en ny gruppe af plastinteresserede unge, der ønsker en praktisk uddannelse med et højt bogligt niveau og mulighed for efterfølgende at tage en videregående uddannelse.

– EUX-versionen af plastmageruddannelsen kan være med til at tale plast op og dermed tiltrække andre og flere ansøgerne til plastmageruddannelsen samlet set, udtaler Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustrien.

Hun tilføjer endvidere:

– I Plastindustrien tror vi på, at en EUX-elev i høj grad vil have flair for en helhedsforståelse af virksomheden, og dermed kunne deltage aktivt i virksomhedens produktion tidligt i praktikken, og indgå i mere krævende opgavetyper, som også fx indebærer samarbejde med andre faggrupper.

Lige nu søger flere plastvirksomheder en EUX-plastmagerlærling, herunder LEGO Systems, Grundfos og EXPO-NET. En række andre virksomheder har udtrykt positiv tilkendegivelse for EUX’en, herunder DBI Plastics, Wawin, SP Moulding samt Fiberline.

Hvordan kommer man i gang?

Det er simpelt for virksomheder at melde sig på banen: det eneste man som virksomhed skal gøre er at uploade et EUX-plastmager stillingsopslag op på praktikpladsen.dk.

Plastindustrien uploader også stillinger på Blivplastmager.dk og deler dem på kampagnens Facebook-side.

Vil du høre mere om muligheden for at tilbyde en uddannelsesaftale med en EUX-plastmagerlærling, så kontakt snarest muligt:

  • Områdeleder for plastafdelingen på DjH Allan B. Rasmussen: abr@djhhadsten.dk/89370250
  • Studievejleder på DjH Daniel Katborg: dak@djhhadsten.dk/89370297
  • Uddannelseskonsulent i Plastindustrien Jo Dietrich: jd@plast.dk/24893247