‘Medlemmerne har ordet’: Genanvendelse? Tjek. Men hvad med genbrug?

“Vi i Flacon tror, at kvalitetsprodukter af plast, der er lavet med så meget hensyn til funktion og æstetik, at forbrugere får lyst til at bruge det i en evighed, er vejen frem. Genbrug giver mulighed for at vise, hvor flotte, holdbare og bæredygtige produkter, plast kan skabe.” – Stine Glenn Ullum, co-founder af Flacon.

Del:

Nedenstående udgave af klummen ‘Medlemmerne har ordet’ er skrevet af Stine Glenn Ullum, co-found af Flacon:

Som nyt medlem af Plastindustrien har det været fantastisk at opleve, hvor meget fokus branchen har på genanvendelse. Strategier, kurser, viden, eksperter, foregangsvirksomheder, you name it.

Som ny og udefrakommende er jeg blevet braget bagover af, hvor meget plastbranchen har taget udfordringen med genanvendelse til jer og er blevet frontløber. I har set, at genanvendelse af plast ikke kun er nødvendigt for miljøet, men også er en gylden forretningsmulighed. Hatten af for det.

Men hvor genanvendelsen flyver ud over stepperne, så står det lidt stille med det direkte genbrug.

Genbrug, hvor plastprodukter og især emballage bliver lavet til at blive brugt igen og igen i stedet for at blive omsmeltet.

Og nu tænker I nok, det er fint med dig, du er også medstifter af en virksomhed, der arbejder for genbrug, så selvfølgelig synes du det. Det er rigtigt, jeg er biased mod genbrug. Men tillad mig at belyse hvorfor.

Den ene del handler om miljø. Genbrug er bedre for miljøet end genanvendelse, da det generer mindre affald og mindre CO2 udledning. Det bliver anbefalet af miljøorganisationer og efterspurgt af politikere.

Den anden del handler om potentialet. Med produkter til genbrug i stedet for engangsbrug giver det mening at investere i kvalitet, fordi produkterne netop ikke bliver brændt eller omsmeltet, men brugt igen og igen. Så vi bruger plast til kvalitet frem for kvantitet.

Stine Glenn Ullum, co-founder af Flacon

Vi i Flacon tror, at kvalitetsprodukter af plast, der er lavet med så meget hensyn til funktion og æstetik, at forbrugere får lyst til at bruge det i en evighed, er vejen frem.

Genbrug giver mulighed for at vise, hvor flotte, holdbare og bæredygtige produkter, plast kan skabe. Så gode produkter, at det næsten er synd at smelte dem om.

Men helt ærligt, det er et iværksætterprojekt, der er svært at løfte alene. Så kære plasteksperter, innovatører og foregangsvirksomheder.

Vil I ikke være med til at gøre for genbrug, hvad I så genialt har gjort for genanvendelse?

’Medlemmerne har ordet’ er en fast klumme i Magasinet Plast, der skrives på skift af forskellige aktører i plastbranchen. Holdninger i klummen er et udtryk for skribentens personlige holdning og ikke nødvendigvis for Plastindustriens officielle politik.