Svenske Prototal AB køber 3D-print virksomheden Damvig A/S

Fra venstre ses Jesper Damvig fra Damvig A/S, Henrik Lundell fra Prototal AB og Susanne Damvig fra Damvig A/S

Sveriges største leverandør af 3D-print, Prototal AB, overtager nu den danske 3D-printvirksomhed Damvig A/S. Med Prototals køb af Damvig skabes synergier, der giver kunder nye muligheder såvel inden for 3D-print som inden for beslægtede teknologier, forstærker markedspositionen og accelererer udbredelsen af 3D-print.

Del:

Globalt er 3D-print i kraftig vækst. Det skyldes bl.a. de mange fordele, som 3D-print rummer i forhold til prototypeudvikling, materialertyper og former samt de unikke muligheder for skalerbar produktion.

Blandt de førende herhjemme er den danske familieejede virksomhed Damvig A/S, der gennem 25 år har opbygget en stor know how og et stærkt brand inden for 3D-print.

Virksomheden har løbende fundet nye applikationsområder og tekniske løsninger, der har udvidet mulighederne inden for additive produktion.

Nu overtager Sveriges største leverandør af 3D-print, Prototal AB, den danske 3D-printvirksomhed Damvig A/S.

Synergier og nye markedsmuligheder

Med Prototals køb af Damvig forstærker virksomheden sin position som en af Skandinaviens største aktører inden for 3D-print af polymermaterialer.

Ambitionen er markedsudvidelse, øget innovation og yderligere teknologiinvesteringer. Det skal give fremstillingsvirksomheder i ind- og udland endnu flere muligheder for at drage fordel af 3D-prints store potentiale.

– Vi er meget tilfredse med købet af Damvig A/S. Det gode samarbejde, vi har haft i årenes løb med Damvig styrkes, og Damvig bliver en naturlig del af vores forretning. Som en del af Prototals nye fokusområde – digital produktion af plastikkomponenter – forstærker købet af Damvig muligheden for at vi kan levere høj service til nuværende og kommende kunder gennem øget lokal tilstedeværelse, siger Henrik Lundell, CEO, Prototal AB.

Indtil salget har Damvig A/S været ejet af søskendeparret Susanne og Jesper Damvig. De fortsætter begge i virksomheden, der fortsat vil blive drevet under navnet Damvig A/S. Virksomheden vil også fremover være beliggende i Taastrup, København.

– Kunderne får en lang række fordele ved Prototals opkøb af Damvig A/S. Nuværende og fremtidige kunder får større kapacitet, øget adgang til en langt bredere produkt- og teknologiplatform og et øget serviceniveau med hensyn til færdigheder og levering. Grundet den bredere pallette og det øgede kapacitetsloft, kan vi fremover løse flere opgaver inhouse. Derfor forventer vi at den nye ejerstruktur øger væksten yderligere i de kommende år, siger Susanne Damvig, adm. direktør i Damvig A/S.