Prisregn over Bio4Self fortsætter

Årets Global Bioplastics Award gik til projektet Bio4Self for deres arbejde med PLA-baserede selvforstærkende kompositter.

Bio4Self-projektet har netop vundet deres tredje bæredygtighedspris i år. Denne gang er der tale om “The Bioplastics Oscar” – Global Bioplastics Award, som blev tildelt på den 14. European Bioplastics-konference d. 3.-4. december i Berlin.

Del:

Årets Global Bioplastics Awards – også kaldet “The Bioplastics Oscar” – gik til projektet Bio4Self, et konsortium bestående af 15 partnere fra forskningsinstitutioner og virksomheder, der samarbejder om at udvikle selvforstærkende kompositmaterialer baseret på polymælkesyre (PLA).

I det paneuropæiske projektkonsortium sidder også to danske partnere; DTU Vindenergi og kompositvirksomheden Comfil.

Projektet, der er støttet af EU under den europæiske udviklingsfond H2020, udvikler biobaserede kompositter, der er lette at genanvende, genforme og så er de endda industrielt biologisk nedbrydelige.

I produktionen af kompositterne bliver der kun brugt PLA. Det er en termoplastisk biopolyester afledt af vedvarende ressourcer som f.eks. landbrugsaffald, ikke-fødevareafgrøder eller sukkerrør.

Bio4Self har udviklet og fremstillet selvforstærkende kompositter af polymælkesyre (PLA).

International anerkendelse til innovativt projekt

Projektets partnere har sammen formået at finde anvendelsesområder for PLA til produktion af dele til bl.a. bilindustrien og hårde hvidevarer.

Tidligere på året har Bio4Self modtaget den internationale bæredygtighedspris The International JEC Innovation Award for Sustainability, der hædrer innovative projekter der formår at samarbejde på tværs af værdikæden.

Kort efter blev projektkonsortiet tildelt endnu en international pris. Denne gang var der tale om TechTextil Innovation Award for Sustainability, som de vandt for deres innovative arbejde med at udvikle bæredygtige, biobaserede og bionedbrydelige kompositmaterialer.

Materialerne er en milepæl i biobaserede materialesystemer og bidrager signifikant til udviklingen af en genbrugsøkonomi indenfor kompositter.