Masser af travlhed for plastvirksomhederne på Building Green 2019

Den 30. og 31. oktober løb dette års Building Green messe af stablen i Forum på Frederiksberg. Building Green fokuserer på bæredygtigt byggeri, arkitektur og løsninger. Messen bød på inspiration og vidensdeling for alle med interesse for grøn innovation i byggebranchen.

Del:

Mere end 8000 personer besøgte årets Building Green-messe i Forum på Frederiksberg, hvor de havde muligheden for at lytte  deltog i spændende oplæg og relevante debatter med aktører fra arkitekt- og byggebranchen.

Udover det faglige program, så var det også muligt at møde en lang række udstillere med hvert deres bud på produkter til fremtidens bæredygtige byggeri.

På Building Green 2019 kunne man også møde en håndfuld af Plastindustriens medlemsvirksomheder, der hver især fremviste deres bud på hvordan plast kan indgå i bæredygtigt byggeri.

Ekstruderede net til fødevarer og byggeri

EXPO-NET producerer ekstruderet plastnet og leverer til mange forskellige brancher – bl.a. har virksomheden fødevaregenkendelse da de producerer plastnet til fødevarer. EXPO-NET fremstiller dog også produkter til byggeindustrien, og det er selvfølgelig derfor, at de er at finde på Building Green messen.

På messens første dag havde EXPO-NET besøg af rådgivende ingeniører, håndværkere, arkitekter, konsulenter fra Teknik- & miljøforvaltninger, samt en stor mængde studerende.

Niels Arp-Nielsen, salgschef for den danske afdeling af EXPO-NET fortæller:

– Vi har haft en god og travl første dag på messen, hvor vores stand har været velbesøgt af alt fra ingeniører til kommunalt ansatte. Der kommer også en stor mængde studerende, hvilket vi selvfølgelig er rigtig glade for, da de jo er en del af branchens fremtid.

På messestanden var det muligt at se et udvalg af virksomhedens produkter, og Niels var klar til at vise byggeindustrien, hvad EXPO-NET har at byde på.

Isoleringspaneler hjælper med at mindske energiforbrug

Blandt de mange virksomheder på messen kunne man også finde Panelbyg, der sælger isolering af polyisocyanurat (PIR). Virksomheden leverer både alm. isolering til parcelhuse, men også sandwichpaneler til industrihaller.

Med den store fokus på at mindske energiforbruget, er der interesse for at finde bedre og mere bæredygtige materialer at isolere med, og det kan mærkes på antallet af besøgende, fortæller Tommy Bundgaard, der er medejer af Panelbyg:

– Der har været mange besøgende på vores stand. Vi har bl.a. talt med arkitekter, der leder efter nye isoleringsmaterialer og studerende fra mange forskellige uddannelser, der er nysgerrige. Når vi taler med de studerende, er det tydeligt at de er her for at lære noget, så vi vil gerne bruge nogle ekstra kræfter på at så nogle frø, så håber vi, at de husker os fremover.

På Panelbygs stand kunne man se deres forskellige produkter og høre om bæredygtig isolering fra Recticel.

Bæredygtig isolering findes i mange udformninger

En anden virksomhed der også kunne fremvise bæredygtige isoleringsprodukter var Jackon, der producerer EPS-baseret isolering.

Virksomheden har en messestand, hvor de udstiller en håndfuld af de mange forskellige isoleringstyper, som de fremstiller. Her fremviser de thermo-byggesten og både indvendig og udvendig EPS-isolering. Hos Jackon har de også haft travlt med mange besøgende på messestanden:

– Den første dag gik rigtig godt, vi havde meget travlt, og det regner vi også med resten af messen, og det er jo kun godt, siger Martin Bendix, projektrådgiver hos Jackon.

De mange studerende, der besøger messen har også været forbi Jackon, for at lære om brugen af EPS i byggeindustrien. Udover studerende, så har messestanden også haft besøg af arkitekter, bygningsingeniører og nogle af virksomhedens gamle kunder, der har været forbi for at se Jackons bud på nye bæredygtige isoleringsmaterialer, fortæller Martin Bendix.

Se billeder fra dagen her: