Camilla Haustrup Hermansen i spidsen for nyt klimapartnerskab

Camilla Haustrup Hermansen, direktør for forretningsudvikling og marketing samt medejer i Plus Pack A/S, ses her til Plastdagen 2019, hvor hun præsenterede virksomhedens ambitiøse strategi for bæredygtig produktion.

Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer af virksomheden Plus Pack, er netop blevet udnævnt af miljøminister Lea Wermelin (S) til at stå i spidsen for et nyt klimapartnerskab med fokus på affald, vand og cirkulær økonomi.

Del:

Et nyt klimapartnerskab med fokus på affald, vand og cirkulær økonomi skal komme med anbefalinger til, hvordan affaldssektoren og vandsektoren kan blive endnu bedre til at reducere dets klimaaftryk.

Og det er et kendt ansigt fra plastbranchen i form af  Camilla Haustrup Hermansen, direktør for forretningsudvikling og medejer af virksomheden Plus Pack, der skal være formand for det nye klimapartnerskab.

– Affaldssektoren og vandsektoren har et stort klimaaftryk, og vi skal sikre, at vores håndtering af både drikkevand, spildevand og affald sker så klimavenligt som overhovedet muligt, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

Miljøministeren fortsætter:

– Jeg ser derfor frem til at modtage erhvervets egne forslag til at få udledningen af drivhusgasser ned. Samtidig er jeg selvfølgelig interesseret i bud på, hvordan de to sektorer kan sætte skub i den grønne omstilling, og hvor de ser potentialer og barrierer. Det arbejde er jeg glad for, at Camilla Haustrup Hermansen fra Plus Pack har sagt ’ja tak’ til at lede.

Gode danske løsninger skal blive endnu bedre

Partnerskabet skal række ud til alle centrale aktører i de berørte sektorer. Drivhusgasudledning fra affalds- og vandsektorerne udgør ca. 2 pct. af de samlede danske udledninger.

– Danske løsninger indenfor affald, vand og cirkulær økonomi er allerede i dag anerkendte ude i verden. Men det fritager os ikke fra forpligtelsen til at gøre det endnu bedre. Det er et stort ansvar, som vi må tage på os, og heldigvis er der en stor vilje i virksomhederne til at gøre det. Nu vil jeg gå sammen med gode kræfter inden for vandsektoren og affaldssektoren og se på, hvordan vi kan finde endnu flere konkrete løsninger, der på samme tid kan reducere det danske klimaaftryk og inspirere resten af verden til at følge os, siger Camilla Haustrup Hermansen.

Tillykke fra Plastindustrien

Plastindustriens adm. direktør Thomas Drustrup er meget begejstret over miljøministerens udnævnelse af Camilla Haustrup Hermansen, der i foråret også modtog Plastprisen 2019:

– På vegne af Plastindustrien vil jeg vil gerne ønske Camilla Haustrup Hermansen stort tillykke med det vigtige hverv som formand for klimapartnerskabet med fokus på affald, vand og cirkulær økonomi. Udnævnelsen er et udtryk for, at Camilla Haustrup Hermansen har formået at sætte en meget markant og visionær dagsorden ved at fremme budskabet om, at Plus Pack skal fremstille 100% genanvendelige emballager uden CO2-emissioner.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, uddyber:

– Derudover er Camilla Haustrup Hermansen god til at skabe synlighed, sætte handling bag ordrene, og så er hun ikke bleg for at nuancere den offentlige debat om plast. Derfor er Camilla Haustrup Hermansen også et oplagt valg til at drive det nye og meget vigtige klimapartnerskab fremad.

Camilla Haustrup Hermansen, vinder af Plastprisen 2019, er flankeret af Søren Ulstrup (tv.), formand for Plastindustrien, og Thomas Drustrup (th.), adm. direktør i Plastindustrien.

Regeringen har bedt om at modtage 13 partnerskabers anbefalinger, så de kan tænkes sammen med regeringens udspil til en klimahandlingsplan.

LÆS OGSÅ: Camilla Haustrup Hermansen vinder Plastprisen 2019