Se de fem finalister i konkurrencen PROJECT PLASTIC 2019

PROJECT PLASTIC er Plastindustriens årlige projektkonkurrence for studerende, der har arbejdet med plast i forbindelse med deres studie. De fem finalister er nu blevet udvalgt. De skal præsentere deres projekter til Plastic Engineering Day den 24. oktober, hvor dommerpanelet i fællesskab med publikum vil udpege de endelige vindere.

Del:

Plastindustriens konkurrence PROJECT PLASTIC har til formål at hylde dygtige studerende, der som en del af deres studie går foran og viser, hvordan vi kan bruge plastmaterialer på nye måder eller til at skabe innovative løsninger.

Hensigten med PROJECT PLASTIC er samtidig at samle og udbrede den viden om plast, som de studerende tilegner sig på universiteterne rundt omkring i landet.

Plastindustrien har igen i år modtaget flere rigtig gode projekter. Derfor var det ikke en nem opgave at udvælge de fem finalister til finalen den 24. oktober. Læs meget mere om konkurrencen PROJECT PLASTIC her.

De fem finalister i PROJECT PLASTIC 2019 er

 • HoneyBlock
  Seks ingeniørstuderende fra Danmarks Tekniske Universitet har samarbejdet om at udvikle en isoleringstype ved navn HoneyBlock. HoneyBlock er lavet af 100 procent genanvendt PVC og kan som et alternativ til letvægs-beton fungere som isolering i bærende vægge. HoneyBlock er både stærkere og lettere end beton.
 • Aminolysis of polycarbonate – an environmentally friendly chemical recycling option?
  Fire studerende fra Aalborg Universitet i Esbjerg har udarbejdet et projektet, der omhandler at optimere processen for genanvendelse af polycarbonat. I den forbindelse har de arbejdet og eksperimenteret med den kemiske genanvendelsesmetode ’aminolysis’.
 • Adaptation to meet the goals of the EU 2018 Directive for Plastics in Circular Economy
  Tre studerende fra Syddansk Universitet har udarbejdet et projekt, der identificerer barrierer, drivkræfter og praksisser for, hvordan den danske plastindustri kan engagere sig i cirkulær økonomi. Med udgangspunkt i danske cases bidrager projektet til en diskussion af, hvordan branchen kan blive grønnere og mere bæredygtig, og hvordan mere plast genbruges og genanvendes.
 • Frasortering af plastfolie
  To maskiningeniør-studerende fra Aarhus Universitet har i forbindelse med deres bachelorprojekt konstrueret en maskine, som kan frasortere blød plast fra det resterende affald. Plastfolie er blandt de mest fejlsorterede emner i affaldsgruppen glas, plast og metal (GPM). Maskinen kan frasortere op til 100 procent af plastfolien fra denne affaldsgruppe.
 • Pressure-driven Injection Moulding for micro replication
  En studerende fra Danmarks Tekniske Universitet har i sin kandidatafhandling udarbejdet et projekt, hvor han undersøger to metoder til valg af parametre for sprøjtestøbeprocesser. Han har testet og sammenlignet metoderne med hensyn til replikation af mikrofunktioner, processtabilitet, delmasse og svind.

Vinderne udpeges til Plastic Engineering Day

De fem finalister er alle til stede på Plastic Engineering Day torsdag den 24. oktober i Oticon Salen på DTU. Her vil de give en kort præsentation af deres projekter foran de fremmødte og et dommerpanel.

Dommerpanelet består af Jens Peter Bredholt, adm. direktør i Kapacitet, Lars Kaufmanm, adm. direktør i Plastcom og Sofie Bejder, som vandt PROJECT PLASTIC 2018.

Førstepladsen af PROJECT PLASTIC konkurrencen vinder 25.000 kroner. Anden og tredjepladsen går hjem med pengepræmier på henholdsvis 10.000 og 5000 kroner.

Alle dem, der deltager i Plastic Engineering Day er med til at stemme om, hvem der skal vinde konkurrencen. Dommerpanelet vil derudover stå for endeligt at udpege, hvem første, anden og tredjepræmien skal gå til.