Gop Danmark lancerer nyt og mere klimavenligt printmateriale

Tusindvis af reklameskilte til butikker, virksomheder m.v. kan nu blive mere bæredygtige. Det sker efter, at Gop Danmark A/S, som de første i det danske marked, introducerer et nyt og mere klimavenligt grafisk printmateriale: Ecoprint. Produktet består bl.a. af 10-30% genanvendt materiale.

Del:

Gop Danmark A/S har netop lanceret et mere miljøvenligt skummateriale af polypropylen (PP) med Corona-behandling, som i mange situationer, erstatte traditionelle printmaterialer. Materialet hedder Ecoprint.

Virksomheden vil dermed imødekomme den udvikling, hvor grafiske virksomheder og deres kunder stiller til stadighed strengere krav om at levere skilte og tryksager med højere bæredygtighed og lavere klimabelastning uden at skulle gå på kompromis med kvalitet, lav vægt eller økonomi.

Martin Gut, der er produktudvikler hos Gop, ser gode forudsætninger for at for at etablere Ecoprint på det danske marked:

– At produktet er fremstillet delvist af genanvendte råmaterialer medfører, at produktet er et stærkt alternativ i printsammenhæng, netop fordi der her stilles stadig højere krav til bæredygtighed, lav vægt og perfekte printresultater.

Han uddyber:

– Ecoprint er fri for tilsætningsstoffer, hvilket skaber gode betingelser for genanvendelse. CO2-udledningen ved fremstillingen af PP er generelt lav og ved eventuel forbrænding efter anvendelse, frigives kun kuldioxid og vand. Sammenlignet med alternative materialer vejer PP mindre, hvilket også betyder et lavere materialeforbrug, lavere transportomkostninger og CO2 udledning.

Materialet bliver indledningsvist lagerført i henholdsvis 2 mm og 3mm i formatet 3050x1220mm.

Gop Danmark A/S er beliggende i Sorø og har netop meldt sig ind i Plastindustrien. Virksomheden er en veletableret distributør med speciale i halvfabrikata i pladeformat, folier, rør og stænger fra markedsledende producenter.