Bogense Plast vinder nordfynsk miljøpris

Da Nordfyns Kommune tidligere på måneden uddelte den første miljøpris blev vinderen Bogense Plast for virksomhedens arbejde med Operation Clean Sweep, der forebygger, at plastgranulat ender i havet.

Del:

Nordfyns Kommune har stort fokus på, at skal være en kommune, der arbejder aktivt for et bedre miljø, og kommunen har derfor oprettet den nye miljøpris, der fremover skal uddeles til virksomheder, der gør en særlig indsats for miljøet.

Bogense Plast har længe arbejdet med flere miljøtiltag, men blev alligevel meget overraskede da de fik overrakt prisen og hæderen.

– Vi havde på ingen måde set indstillingen komme; men det understøtter vores indsats med at kommunikere, at plastproduktion sagtens kan drives med en grøn profil, fortæller Lars Peter Jespersen, Quality manager hos Bogense Plast.

Succes med Operation Clean Sweep

Prisen blev overrakt af formanden for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm (C), der fortæller om baggrunden for netop at tildele prisen til Bogense Plast:

– Den nordfynske miljøpris 2019 er tildelt Bogense Plast for deres indsats for at reducere spild af små plastikpartikler til omgivelserne. Mængden er lille, men da plastik er på dagsordenen i medierne og hos mange borgere, gør det at tiltaget er vigtigt, hvis vi skal nå i mål med at minimere mængden af plast i miljøet, siger Anders Thingholm til Nordfyns Kommune.

Det bliver blandt andet fremhævet, at Bogense Plast som del af Operation Clean Sweep har opsat filtre i kloakken, og dermed forbygger et spild af råvarer. Derfor er de naturligvis også stolte hos Bogense Plast.

– Vi er meget stolte over at have vundet den første lokale miljøpris for vores arbejde med miljøforbedringer og navnlig Operation Clean Sweep. At de lokale myndigheder bemærker vores tiltag og anerkender dem som noget der strækker ud over lovens krav er betryggende for en plastvirksomhed for tiden, siger en glad Lars Peter Jespersen.

Miljøprisen bliver uddelt igen næste år, til en virksomhed der formår at arbejde aktivt med miljø venlige løsninger. Prisen tildeles efter tre kriterier: Effekt for miljø, at det er funderet bredt i virksomheden, og at tiltaget er innovativt. Man kan allerede nu indstille kandidater til miljøprisen på Nordfyns kommunes hjemmeside.

Miljøprisen blev overrakt af Teknik- og Miljøudvalgets formand Anders Thingholm (C). Han fremhævende at Bogense Plast gør noget, som mange betragter som vigtigt. Privatfoto