Sidste mulighed for at se udstillingen ’Reuse, Recycle and Rethink Plastic’

Et af resultaterne fra Projekt Plastfrit Hav er fremstillingen af ’Bænken & Spanden’, som delvist består af indsamlet plast fra Vesterhavskysten og ’almindelig’ genanvendt plast. Materialet er blevet oparbejdet hos Aage Vestergaard Larsen A/S og møblet er blevet produceret hos Dansk Rotations Plastic.

De mange forbipasserende på Rådhuspladsen i København får i øjeblikket en dosis plastinformation, når de går forbi Industriens Hus. Her kan de se og besøge udstillingen ’Reuse, Recycle and Rethink Plastic’, som Plastindustrien er medarrangør af. Udstillingen slutter den 22. februar.

Del:

Plast er et særdeles anvendeligt materiale – holdbart, let og billigt. Det er imidlertid ikke fordelene ved plast, der altid trækker de store overskrifter i medierne.

Samtidig er der en stigende global efterspørgsel på cirkulære løsninger, hvor forretning og omtanke for miljøet går hånd i hånd. Det kræver ambitiøse samarbejder og investeringer.

Netop derfor har Dansk Industri, Dansk Vask, – Kosmetik og Husholdningsindustri, Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien sammen indgået i flere partnerskaber og projekter i løbet af de senere år.

På denne baggrund er udstillingen ‘’Reuse, Recycle and Rethink Plastic’ i Industriens Hus baseret på resultater fra partnerskaberne med biddrag fra flere af Plastindustriens medlemmer.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortæller:

– Danske virksomheder arbejder i høj grad med genanvendelse af plast, og er allerede nået langt. Det er en fornøjelse, at se vores brede samarbejde med både andre industrier og NGO’er, ende ud i en udstilling, hvor plast bliver vist som det innovative og mangfoldige materiale, det er. Flere af Plastindustriens medlemmer har bidraget til udstillingen, hvilket vi er utrolig glade for. Det viser, at den danske plastbranche er klar til at gå forrest.

Udstillingen indeholder bl.a. emballage fremstillet af råvarer fra Plastix, der kommer fra genanvendelse af brugte fiskenet, Bænken og Spanden, der er produceret af Aage Vestergaard Larsen A/S og Dansk Rotations Plastic med indsamlet plast fra kysten langs Vesterhavet i regi af Projekt Plastfrit Hav.

En designstol af genanvendte plastbakker produceret af Letbæk Plast, samt en installation bygget af kødbakker i genanvendt plast fra Færch Plast.

Udstillingen er åben fra den 19. november til den 22. februar 2019. Det er gratis at se udstillingen, som er åben mandag-fredag fra kl. 08.00-17.00.