Nu kan alle sælge og købe restplast online via Plastic Resale

"Med Plastic Resale har vi sat køb og salg af restplast i brugerdrevet system," fortæller Lars Kaufmann, adm. direktør i Plastcom.

I februar gik det nye cirkulære handelssite Plastic Resale i luften, som råvaredistributøren Plastcom står bag. Her kan plastbranchen uploade og handle alle former for overskydende plast – brugt som ubrugt.

Del:

Hos råvaredistributøren Plastcom har man udviklet en handelsplatform, hvor alle virksomheder med overskydende plast – uanset, type, form, mængde og farve – kan uploade det på websitet med henblik på salg til andre, der kan finde anvendelse for produktet.

Det betyder, at plastvirksomheder, der skal indkøbe råvarer, kan se på Plastic Resale sitet og tjekke, om der skulle være et restparti plast, som de ville kunne købe til genbrugspriser –i stedet for at købe nyt.

Ønsket om at biddrage til den cirkulære økonomi

Hos Plastcom har man gennem de sidste par år gjort sig tanker om, hvordan man kunne bidrage til den cirkulære økonomi i plastbranchen.

– Som råvarehandler har vi en meget stor berøringsflade til store dele af plastbranchen. Her møder vi mange virksomheder, der tit spørger os, om vi kan hjælpe dem af med noget overskydende plast. Det har vi så gjort i de tilfælde, hvor vi lige havde kendskab til en producent, der netop havde brug for den aktuelle plasttype. Men det har altså været baseret på tilfældigheder. Med Plastic Resale har vi nu sat genbrug af restplast i system, siger Lars Kaufmann, adm. direktør i Plastcom.

Alle bliver vindere

– Mange virksomheder ligger inde med betydelige restpartier af ubrugt og/eller brugt plast – også i form af kassable emner som bare står og fylder op på lageret. På et tidspunkt tager de fleste en beslutning om at sende deres restpartier til destruktion. Og det er lige præcis det, vi ønsker at forhindre, fortæller Lars Kaufmann.

Han uddyber:

– Sælger man sine restpartier på Plastic Resale, konverterer man en irriterende udgift til en indtægt og sparer tilmed miljøet for en mængde CO2 ved at undgå afbrænding af sine rest-produkter. Og samtidig kan man købe små og store restpartier til genbrugspriser. Man kan altså både være super egoist og miljøaktivist på samme tid – det er da genialt.

Industrien tager ansvar for miljøet

Lars Kaufmann, der også er formand for Plastindustriens råvaresektion, oplever som de fleste andre i plast-branchen, at industrien er under et pres.

– På grund af det skærpede fokus på plastens negative indvirkning på miljøet er vores branches image noget udfordret. Jeg synes imidlertid, at der bliver gjort rigtig mange gode tiltag fra mange forskellige aktører i branchen. Genanvendelse af plast er i den grad sat på dagsordenen – ikke mindst fra Plastindustriens side, der proaktivt sætter fokus på cirkulær økonomi og miljøbevidst produktion med en stribe konkrete projekter, kampagner, workshops, samarbejde med andre organisationer og vidensdeling m.m., siger Lars Kaufmann

Han tilføjer afslutningsvis:

– Med Plastic Resale forsøger vi blot at yde vores bidrag til at fremme genanvendelse og cirkulær økonomi på en helt ny måde. Faktisk giver vi nu hele plastbranchen endnu en mulighed for at ’Walk the talk’ og praktisere cirkulær produktion og dermed bidrage til at gøre plastbranchen endnu mere bæredygtig.