Svendeprøveafslutning for et hold af plastmagere på Den jydske Haandværkerskole

Et hold af glade og færdigudlærte plastmagere fra Den jyske Haandværkerskole blev fejret den 21. december.

Kort før jul kunne Den jydske Haandværkerskole fejre endnu et hold færdiguddannede plastmagere ved en festlig svendeprøveafslutning, hvor Plastindustriens uddannelseskonsulent Jo Dietrich også holdt tale.

Del:

Den 21. december 2018 havde Den jydske Haandværkerskole inviteret til svendeprøveafslutning i anledningen af, at endnu et hold af plastmagere havde gennemført uddannelsen.

Uddannelseskonsulent Jo Dietrich deltog på vegne af brancheorganisationen Plastindustrien for at markere, hvor vigtige, de nyuddannede plastmagere er for plastbranchen.

I sin tale til de unge, deres fremmødte familier, venner og ledere fra praktikvirksomhederne sagde hun bl.a.:

– Det ikke kun en stor dag for jer – men for hele plastbranchen – fordi: det er jeres viden og kunnen, der er med til at sikre, at der forsat er produktion og arbejdspladser i Danmark. Det er med jeres faglige sparring, at virksomhederne sikrer, at vi er på forkant af de udfordringer, der altid vil opstå i en globaliseret og konkurrencepræget verden. Og det er Jer som er med til at sikre, at der kommer nogle ordrer i bøgerne ude på de enkelte virksomheder.

Endvidere lagde Jo Dietrich vægt på følgende:

– Vi kommer dog ikke udenom, at der af og til bliver talt om vores materiale på en mindre heldig måde. Jeg tænker naturligvis på den debat, der er opstået, når plastaffald er endt i naturen og i havet. Men det negative får en gang imellem lov til at overskygge det alt positive – og det er ikke rimeligt, for I arbejder i en industri der ved at udnytte plastens unikke egenskaber er med til at designe løsninger på samfundets udfordringer.

Bagest fra venstre:

Vladimir Velenderic, Underviser DjH – Daniel J. Dalsgaard, underviser DjH – Dan Riko Lilje, Pharma-Tech A/S – Martin Wänglund, Lego A/S – Thea K. Jensen, Lego A/S – Dennis T. Pedersen, Lego A/S – Mathias Novrmann, Dan Tools A/S.

Midterste række fra venstre:

Anders D. Jensen, Novo Nordisk A/S, Hjørring – Marcus Nordsäter, Rolltech A/S – Ørjan Laursen, Aage Vestergaard Larsen A/S.

Forrest fra venstre:

Oscar Jakobsen, SP Moulding A/S, Stoholm – Daniel Skov, Grundfos A/S – Asbjørn B. Haahr, Lego A/S – Nicki Hansen, Agtrup Plast, Aps – Claus W. Langvig, H. P. Industrial A/S – Mathias V. Schlaikjer, Thomsen Plast Aps – Magnus H. Mikkelsen, Fiberline A/S.

Fraværende:

Klaus F. Kristensen, Schela Plast A/S – Zean Nykjær, Trioplast Nyborg A/S.