Ny alliance på tværs af værdikæden skal mindske plastaffald i naturen

Alliance to End Plastic Waste er sat i verden for at fremme arbejdet med at finde holdbare løsninger på udfordringerne med plastforurening og plastaffald i naturen. Knap 30 virksomheder – bl.a. BASF og Covestro – er med i alliancen.

Del:

BASF har været medstiftere af en større global alliance, hvor næsten 30 virksomheder, der til daglig arbejder med avancerede løsninger for at mindske og eliminere plastaffald i naturen, med særligt fokus på havene.

Alliancen hedder Alliance to End Plastic Waste (AEPW), som også Covestro og SABIC er en del af, har sammen forpligtet sig til at bidrage med over 1 mia. dollars for at gøre op med plastaffald i naturen over de kommende 5 år.

Dette vil også inkludere løsningsforslag for, hvorledes plastaffald bedre kan indgå i en cirkulær økonomi.

– Plastaffald i naturen og især i havene er en global udfordring, som kræver handling og stærkt lederskab. Derfor er vi medstiftere af Alliance to End Plastic Waste, da vi ønsker at fremme løsninger, som effektivt bidrager til at afhjælpe det globale plastaffaldsproblem, forklarer Mark Meier, Dir. BASF Norden/Baltikum

Han uddyber:

– Med et fokus på at eliminere plastaffald i naturen, ønsker vi samtidig også at fremhæve de fordele plast netop bidrager med. Plast er en vigtig ressource for både mennesker, sundhed og bæredygtighed i vores samfund. Med en omfattende, strategisk tilgang kan vi både beholde alle fordelene ved plast samtidig med, at vi eliminerer plastaffald i naturen.

Alliance to End Plastic Waste vil skabe handling gennem forskellige projekter, der hovedsageligt skal udvikles inden for fire nøgleområder:

  • Udvikling af infrastruktur for at håndtere affald og øge genanvendelse.
  • Innovation for at avancere og opskalere nye teknologier, som understøtter indsamling og genanvendelse af plastaffald og gør plastaffald til en værdifuld ressource.
  • Uddannelse og engagement hos regeringer på alle niveauer, virksomheder og samfund for at skabe handling.
  • Rydde op i områder med høj koncentration af plastaffald i naturen såsom i floder, der fører store mængder af affald fra land ud i havene.

Med BASF nyeste projekt, ChemCycling, arbejder virksomheden med at lave nye produkter af kemisk genanvendt materiale.

Hos BASF ser man ChemCycling som et væsentlig bidrag til løsningen af det globale plastaffaldsproblem og er overbevist om, at man gennem samarbejde med interessenter nok skal finde løsninger på de åbne spørgsmål af mere teknisk, økonomisk og regulatorisk karakter.