Vi skal overbevise de unge ingeniører om at vælge en karriere i plastbranchen

Det er vigtigt, at vi som industri gør os attraktive over for fremtidens ingeniører, da vores branche har brug for dygtige ingeniører, der forstår plast og vil arbejde med materialet, skriver adm. direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup.

Del:

Leder til Magasinet Plast nr. 4 – 2018 – forfattet af Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

Disse linjer er nedfældet få timer efter afslutningen på Plastic Engineering Day den 25. oktober, hvor Oticon Salen hos DTU i Lyngby var fyldt op med over to hundrede deltagere – primært ingeniørstuderende og repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder.

Formålet med dagen var at bringe studerende og plastprofessionelle tættere sammen. Og det må man sige lykkedes.

De mange udstillere på vores ’mini-messe’ blev til tider nærmest belejret af interesserede studerende, som spurgte ind til materialernes egenskaber, virksomhedernes produktionsmetoder og ikke mindst karrieremuligheder i branchen.

I en tid hvor vores materialer er under et imagemæssigt pres, og hvor den teknologiske udvikling går stadigvæk stærkere, så er det afgørende, at vi populært sagt gør os lækre over for fremtidens ingeniører.

Vi har nemlig brug for ingeniører, der tænker plast, forstår plast og er parate til at bryde grænser i forhold til design, produktudvikling osv. Og hvis ikke den danske plastbranche formår at bejle til fremtidens ingeniører, så er det andre industrier eller virksomheder i udlandet, der løber med den højtkvalificerede arbejdskraft.

Project Plastic er kommet for at blive

En af nyskabelserne i forbindelse med Plastic Engineering Day er afviklingen af konkurrencen Project Plastic, hvor studerende fra hele landet har indsendt mange meget forskellige plastprojekter.

Forud for Plastic Engineering Day blev de medvirkende projekter barberet ned til fem nominerede, der alle på overbevisende vis pitchede deres respektive bud på et vinderprojekt foran publikum i Oticon Salen.

Afslutningsvis kunne vi kåre Maria Ellyton og Sofie Bejder med projektet ”Håndtering og genanvendelse af plastaffald i Kenya” som vindere efter, at både arrangementets deltagere og et udvalgt dommerpanel havde stemt. Stort tillykke herfra til vinderne – og et stort tak til de øvrige deltagere for deres medvirken.

Jeg er helt sikker på, at vi gentager Project Plastic. De mange deltagende projekter viser med al tydelighed, hvor kompetente og skarpe fremtidens ingeniører er, og det er min klare vurdering, at en konkurrence som Project Plastic er med til at stimulere interesseren for at arbejde med plast i studietiden.