Vi skal bruge virksomheder, der vil uddanne EUX-plastmagere nu!

Plastindustrien og Den jydske Haandværkerskole søger lige nu virksomheder, der vil tilbyde uddannelsesaftale til EUX-elever med start januar 2019. Den spændende nye uddannelse skal bruge flere elever og tilbuddet om konkrete lærepladser er et effektivt værktøj til at vække de unges interesse.

Del:

I august måned startede det første hold elever på den nye EUX-uddannelse til plastmager på Den jydske Haandværkerskole. EUX er en kombination af en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. Ideen med EUX’en er derfor at kombinere den håndværksmæssige, praktiske faglighed fra en EUD med den mere boglige, teoretiske faglighed og muligheden for videreuddannelse, som ligger i en studentereksamen.

EUX’en giver dig med andre ord muligheden for at tiltrække en helt ny type af talentfulde unge til din plastvirksomhed.

For at få denne her nye uddannelse op og flyve har vi virkelig brug for nogle virksomheder, der vil hjælpe til nu og her med at slå en eller flere lærepladsstillinger op.

Jo Dietrich, uddannelseskonsulent, Plastindustrien

Lærepladsstillinger nødvendige nu

Næste hold plastmager-EUX’ere starter til januar – og her er der stor brug for ekstra elever. I den forbindelse søger Plastindustrien sammen med Den jydske Haandværkerskole efter virksomheder, der vil have EUX-elever i lære, og som vil slå en lærepladsstilling op.

Uddannelseskonsulent i Plastindustrien, Jo Dietrich, siger:

– For at få denne her nye uddannelse op og flyve har vi virkelig brug for nogle virksomheder, der vil hjælpe til nu og her og slå en eller flere lærepladsstillinger op. Vi ved, at de opslåede lærepladsstillinger er en ekstremt effektiv måde at få de unge til vælge vores uddannelser på. Det viser nemlig både helt konkret, hvad det er man skal med sin uddannelse, og det viser de unge, at vi gerne vil have dem. Det giver også virksomheden et bredere kandidatfelt at vælge i mellem, og man binder sig ikke for noget ved at tilbyde en læreplads – man har naturligvis ret til at udvælge den rette person.

Elever, der starter på virksomheden vil indlede deres praktik i din virksomhed juli 2019. Plastindustrien kan hjælpe med at formulere stillingsopslag og slå dem op de rigtige steder.

Download flyer og læs meget mere om EUX’en og det praktiske omkring EUX-lærlinge her.