Plastindustrien lancerer 10 nye tiltag for en endnu bedre håndtering af plast

Med 10 nye tiltag ønsker Plastindustrien at medvirke til at sikre en endnu bedre håndtering af plast i forbindelse med transport og produktion. Tiltagene skal bidrage til bl.a. en kortlægning af problemet og et større fokus på hele forsyningskæden omkring plastråvarer.

Del:

DOWNLOAD: 10 nye tiltag for en endnu bedre håndering af plast

En stikprøve, som miljøorganisationerne Plastic Change og Fauna & Flora International præsenterede 6. november, fandt tabte plastpellets i nærheden af seks ud af syv danske plastvirksomheder. Plastpellets er plasten i sin råvareform, som virksomheder forarbejder til produkter.

Selvom der kun er tale om en stikprøve, og at der i hovedparten af fundene kun er tale om ganske få gram plast, så tager Plastindustrien resultaterne meget seriøst. Derfor lancerer Plastindustrien nu 10 helt nye tiltag for en endnu bedre håndtering af plast i forbindelse med transport og produktion:

– Plast har intet at gøre i naturen, og vi har som industri ubetinget et særligt ansvar for at håndtere plasten så godt som overhovedet muligt. Det har vi længe haft fokus på, men der er ingen tvivl om, at vi stadig kan blive bedre. Det er baggrunden for, at vi nu lancerer 10 nye tiltag for en endnu bedre håndtering af plast, siger adm. direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup.

Kortlægning, mere fokus på hele forsyningskæden og meget mere

De nye tiltag fokuserer blandt andet på at sikre en kortlægning af, hvor stort problemet er og en øget indsats for at få flere virksomheder til forpligte sig til miljøprogrammet Operation Clean Sweep. Plastindustrien vil også fokusere på at sikre, at de virksomheder, der allerede er med i Operation Clean Sweep, får det implementeret korrekt, og på at inkludere en større del af forsyningskæden i programmet.

Som optakt til Plastindustriens Netværksdag den 29. november afholder vi medlemsarrangement omkring håndtering af råvarer. Arrangementet er åbent for alle. Læs mere her.