Bogense Plast gav folketingspolitiker indblik i hverdagen hos en moderne dansk plastvirksomhed

Carsten Bach (th.), MF’er og spidskandidat for Liberal Alliance i Fyns Storkreds, besøgte forleden Bogense Plast for et indblik i virksomhedens dagligdag og produktion. Her ses han ved en af virksomhedens mange sprøjtestøbemaskiner sammen med Per Grunddal Jørgensen (tv.), der er teknisk direktør og medejer i Bogense Plast.

Bogense Plast åbnede forleden dørene for folketingsmedlem Carsten Bach (LA) for at fortælle mere om virksomhedens arbejde med at automatisere produktionen. Derudover var der også fokus på, hvordan Bogense Plast forebygger, at virksomhedens plastråvarer ender i naturen.

Del:

Fredag den 9. november besøgte Carsten Bach (folketingsmedlem og miljøordfører for Liberal Alliance) Bogense Plast, der beskæftiger små hundrede medarbejdere fra primært Fyn og Trekantsområdet.

Formålet med besøget var at give et Carsten Bach et indblik i hverdagen hos en moderne dansk sprøjtestøbevirksomhed, hvor automatisering og integration af robotter i virksomhedens produktion står højt på dagsordenen.

Besøget bød på en kort introduktion til virksomhedens historie og produktionsmuligheder samt en rundvisning i produktionen.

Per Grunddal Jørgensen, teknisk direktør og medejer af Bogense Plast, fortæller:

– Vi åbner meget gerne virksomhedens døre op for politikere, foreninger og uddannelsesinstitutioner. Vi bruger meget energi på at sikre, at både vores gæster og os selv får et væsentligt udbytte af den tid, der bliver brugt på besøget, så var det fantastisk at møde en folketingspolitiker som Carsten Bach, der i den grad har sat sig ind i tingene. Efter en kvik intro til Bogense Plast tog vi en fagrelevant snak om teknologier, materialer og rekruttering af lærlinge mv.

Per Grunddal Jørgensen uddyber:

– Vi havde en også sober dialog om de kortlagte risici for et eventuelt splid, som vi har ved den årlige omladning af 2.500 tons plastpellets til vores produktion. Derudover talte vi naturligvis også om, hvordan vi med indarbejdede procedurer på virksomheden sikrer, at vores spild minimeres og ikke havner i naturen.

 Carsten Bach, der netop er blevet valgt som Liberal Alliances spidskandidat til Folketinget i Fyns Storkreds, fortæller følgende om sin oplevelse på Bogense Plast:

– Jeg er meget imponeret over graden af automatisering i produktionen, hvilket har den positive effekt, at produktionen kan køre hele døgnet alle ugens dage selv i weekenden med en lavere bemanding. Den høje grad af automatisering betyder også mindre utilsigtet spild, og at en del af spildet kan genanvendes direkte i produktionen. Mit indtryk er, at fabrikken og dens medarbejdere har en meget høj standard i forhold til oprydning og rengøring.

Per Grunddal Jørgensen, teknisk direktør hos Bogense Plast – Carsten Bach, folketingsmedlem og miljøordfører for Liberal Alliancen – Lars P. Jespersen, kvalitetschef hos Bogense Plast.

Besøget hos Bogense Plast blev afviklet i samarbejde med brancheforeningen Plastindustrien.