BASF vil genanvende plastaffald til ny kemi

BASF introducerer med ChemCyling en helt ny satsning indenfor kemisk genanvendelse af plast. Processen skal omdanne plastaffald, som ikke kan genanvendes i dag, til nye kemiske produkter.

Del:

Kemiens Dag, som fandt sted hos DI den 27. november 2018, annoncerede den tyske kemikoncern BASF et bud på, hvordan man kan omdanne plastaffald til olie og sammen med fossile råstoffer anvende det til produktion af kemi. Derved bliver plastaffaldet værdiskabende og brugen af de begrænsede fossile råstoffer reduceres. De kalder processen for ChemCycling.

Spørgsmålet om hvordan vi bedst håndterer de enorme mængder af plastaffald, der findes i dag, står højt på den miljø- og klimamæssige agenda. Med ChemCycling-processen imødegås denne problemstilling. Metoden muliggør, at man nu i modsætning til tidligere kan bruge plast, som enten består af flere dele, der ikke kan skilles ad eller som indeholder madrester eller lignende.

Mark Meier, adm. direktør i BASF Norden/Baltikum, siger om processen:

– Med kemisk genanvendelse kan fossile ressourcer, som anvendes i den kemiske industri, blive delvist erstattet med genbrugsmateriale fra plastaffald.

Kan hjælpe virksomheder med at nå deres bæredygtighedsmål

Med et særligt certificeringssystem er det muligt at dokumentere, hvor meget genanvendt plast der indgår i det færdige produkt – på akkurat samme måde som man gør i dag med f.eks. “grøn” strøm.

Mange virksomheder har sat mål for, hvor stor en andel af deres produkt, der skal bestå af genanvendt materiale. De mål er vanskelige at nå med de nuværende metoder. Derfor kan materialer skabt gennem ChemCycling-processen hjælpe dem til at nå deres mål, mener de hos BASF:

– Vi ser dette som en spændende forretningsmulighed for både os og vores kunder, da produkterne har fuldstændig samme funktion og kvalitet som de, der alene fremstilles ved hjælp af fossile ressourcer. Vi er i øjeblikket i den vigtige pilotfase og arbejder tæt sammen med vores kunder for at producere de første prototyper af produkter lavet af kemisk genanvendt materiale, siger Mark Meier.

Hos BASF ser man ChemCycling som et væsentlig bidrag til løsningen af det globale plastaffaldsproblem og er overbevist om, at man gennem samarbejde med interessenter nok skal finde løsninger på de åbne spørgsmål af mere teknisk, økonomisk og regulatorisk karakter.

Mere information om ChemCycling kan findes her.


Således beskriver BASF selv ChemCycling-processen.