Studerende valfarter til Tech Tour studiedag i Billund

Den 1. november drager 460 studerende til Billund, når en række af kommunens virksomheder endnu en gang åbner dørene til Tech Tour studiedag 2018. Blandt de medvirkende virksomheder er Zebicon, HN Group og LEGO Koncernen.

Del:

En gruppe high-tech virksomheder i Billund byder igen i år studerende indenfor til en anderledes studiedag, hvor der er mulighed for at opleve teknologi og produktion på tæt hold, og blive inspireret til fremtidige job.

Til Tech Tour studiedag står otte virksomheder klar til at modtage de mange studerende fra Fyn og Jylland. Udover de tidligere deltagende virksomheder, er der to nye repræsentanter med i år.

Det drejer sig om Billund Vand & Energi, der står klar til at fortælle om energiproducerende renseanlæg og grøn energi, og om Sealing System, som præsenterer pakkemaskiner og robotpalletering.

Tech Tour studiedag afholdes i forbindelse med Industriens Uge i Trekantområdet, og er igen i år skabt i samarbejde med Billund Kommune og Billund Erhvervsfremme, der samler de studerende til jobmesse samt spisning i Billund hallen.

Stor efterspørgsel har skabt venteliste

Der har i år været meget stor efterspørgsel fra uddannelsesinstitutionerne, hvilket har skabt en venteliste til arrangementet.

– Vi er overvældet af den store interesse, der er fra universiteter og professionshøjskoler i at deltage i Tech Tour studiedag, fortæller Birgitte Andersen, som er marketingkoordinator hos Zebicon og står for planlægningen af dagen.

Hun fortsætter:

Vi besluttede sidste år at gøre arrangementet til en årlig begivenhed, og det tyder på at være en god beslutning med den opbakning vi ser igen i år.

Tech Tour studiedag afholdes for 4. gang i år, og er en støt stigende succes både for de studerende, Billund Kommune og de deltagende virksomheder.

– Studiedagen er en ideel mulighed for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til kommunens virksomheder; vi skaber en relation til de studerende og får vist, at Billund kan være med helt fremme, når det gælder produktionsmetoder og high-end teknologi, afslutter Birgitte Andersen, der glæder sig til at tage imod de 460 studerende og deres undervisere.

På dagen har de studerende mulighed for at besøge Billund-virksomhederne DAVINCI 3D, HN Group, Stansomatic, Zebicon, Billund Aquakulturservice og LEGO Koncernen, samt Billund Vand & Energi og Sealing System, som er placeret i Grindsted.

Birgitte Lærke Andersen er både marketingkoordinator hos Zebicon og tovholder på Tech Tour.