Schoeller Plast delte ud af erfaringer til folketingspolitiker om cirkulær økonomi

Laura Lindahl (tv.), medlem af Folketinget for Liberal Alliance – Nicholas Schoeller (i midten), Commercial Director i Schoeller Plast – Jan Bybjerg Pedersen (th.), Sales & Development Director i Schoeller Plast.

Schoeller Plast i Regstrup åbnede forleden dørene for folketingsmedlemmet Laura Lindahl (LA) for at fortælle mere om virksomhedens mangeårige erfaringer med genanvendelse og cirkulær økonomi.

Del:

Onsdag den 17. september besøgte Laura Lindahl, folketingsmedlem for Liberal Alliance, virksomheden Schoeller Plast, der har produktion i Nr. Jernløse, Regstrup i Holbæk Kommune.

Formålet med besøget var bl.a. at give et Laura Lindahl et indblik i, hvordan danske plastvirksomheder i praksis arbejder med at øge plastgenanvendelsen og generelt fremme den cirkulære økonomi gennem grønne forretningsmodeller.

Schoeller Plast er bl.a. kendt for sin mangeårige produktion af øl- og sodavandskasser i genanvendt plast. Derudover har virksomheden for nylig medvirket i et meget eksponeret projekt med fokus på at genanvende plast fra affaldet fra 25.000 husstande i Holbæk Kommune, som ellers primært bliver energiudnyttet.

Besøget bød på en grundig introduktion til virksomhedens historie og plastløsninger samt en rundvisning i produktionen. Laura Lindahl, der er opstillet som Liberal Alliances spidskandidat til Folketinget i Sjællands Storkreds, fortæller:

– Det var utroligt interessant at få et indblik i, hvordan Schoeller Plast har arbejdet målrettet med at fremstille eksempelvis flaskekasser i plast, som de så får tilbage igen på virksomheden for at kunne genanvende plasten til nye produkter. De har med andre ord været førende indenfor den cirkulære økonomi længe inden, at begrebet blev populært at bruge.

Laura Lindahl fortsætter:

– Derudover var det inspirerende at høre om, hvordan virksomheden formår at vinde ordre hjem fra konkurrenter i udlandet – nogle gange endda fra Fjernøsten. Det vidner om, at vi i Danmark har helt særlige evner, når det handler om kvalitet og fleksibilitet. Fra politisk side skal vi naturligvis bidrage til, at det også er sådan fremover.

Positivt med politisk interesse

Jan Bybjerg Pedersen, Sales & Development Director i Schoeller Plast, satte pris på den politiske interesse:

– Det var en fornøjelse at opleve en godt forberedt Laura Lindahl, der var utrolig spørgelysten i forhold til vores virksomhed og ikke mindst om de udfordringer, som vi møder vores i hverdag bl.a. med hensyn til konkurrence fra udlandet og et presset arbejdsmarked, hvor det kan være svært at få kvalificeret arbejdskraft.

Jan Bybjerg Pedersen uddyber:

– For os som virksomhed vil vi meget gerne åbne dørene op for at inspirere landets politikere til, hvordan vi kan løfte i samlet flok, når det gælder om at skubbe på vigtige dagsordener som øget genanvendelse og mere cirkulær økonomi.

Laura Lindahl (tv.), MF’er og spidskandidat for Liberal Alliance i Sjællands Storkreds, besøgte forleden Schoeller Plast for et indblik i virksomhedens dagligdag og produktion. Her ses hun sammen med Jan Bybjerg Pedersen (th.), der er Sales & Development Director i Schoeller Plast.

Vigtigt med tæt dialog med Christiansborg

Besøget hos Schoeller Plast blev afviklet i samarbejde med brancheforeningen Plastindustrien, og her er den politiske kommunikationsrådgiver Lars Friis Farsøe yderst tilfreds med, at der er hul igennem til politikerne på Christiansborg:

– Det gør en væsentlig forskel for vores medlemsvirksomheder, når branchen er i direkte dialog med vores folkevalgte politikere. Små 30.000 personer er i dag beskæftiget med plastproduktion i Danmark, og de yder et stort bidrag til vores samfund både i form af arbejdspladser og eksport. Derfor er det vigtigt, at man på Christiansborg er med til at sikre gode og stabile vækstbetingelser for branchen.