Galleri: Se billederne fra World Cleanup Day

En stor del af Plastindustriens sekretariat var deltog den 15. september i World Cleanup Day. Billedet her er fra indsamlingen, der startede ved Roskilde Oplevelseshavn.

Lørdag den 15. september var datoen for World Cleanup Day, der er en global oprydningsdag. I Danmark deltog bl.a. Plastindustriens sekretariat og medarbejdere fra BEWi Synbra Group i arbejdet med at rydde op i naturen.

Del:

Visionen for World Cleanup Day er at få frivillige i mere end 150 lande til at deltage i en global oprydningsdag.

Ambitionen for arrangementet er ikke blot at rydde op, men også at engagere indbyggerne til at tage et større ansvar i forhold til at forebygge affald i havet og i naturen generelt.

I Danmark er det miljøorganisationen Plastic Change, der har koordineret den lokale indsats, og Plastindustrien har været med som en af de officielle samarbejdspartnere.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortæller om brancheforeningens engagement i World Cleanup Day:

– Vi har i forbindelse med World Cleanup Day naturligvis et særligt fokus på plast, da det er et værdifuldt materiale, som ikke skal ende i havet eller i skoven. Vi har derfor valgt aktivt, at være med i World Cleanup Day, som både medvirker til at fjerne affald fra naturen, og samtidig skaber arrangementet en øget bevidsthed i befolkningen om, at vi død og pine skal blive bedre til at ramme en skraldespand, når vi færdes udendørs.

Thomas Drustrup uddyber:

– Der er ingen tvivl om, at langt den største kilde til plast i havet er en totalt mangelfuld affaldshåndtering i mange asiatiske lande, men derfor giver det stadigvæk god mening at yde en ekstra indsats på vores breddegrader.

I praksis var Plastindustriens sekretariat (+ mange familiemedlemmer) med i oprydningsaktiviteter i bl.a. Roskilde. Derudover var medarbejdere fra BEWi Synbra Group og Scanlux Packaging også i fuld sving forskellige steder i landet.

Galleri – Plastindustriens sekretariat:

Galleri – BEWi Synbra Group:

Hele 45 personer – medarbejdere,  ægtefæller, søskende, børn og børnebørn på fabrikkerne i Holbæk og Tørring – deltog i World Cleanup Day på vegne af BEWi Synbra Group.

Der blev samlet omkring 60 kilo affald i Holbæk, hvor der både blev samlet affald på, langs stier omkring fabrikken og på selve fabrikken.

I Tørring blev der samlet ca. 30 kilo affald, langs hovedvej 13, på stier langs fabrikken, gennem Tørring by og langs Gudenåen. Undervejs fandt indsamlerne bl.a. en vielsesring.

Video – Scanlux Packaging:

LÆS MERE: Scanlux Packaging deltog i World Cleanup Day 2018