ENGEL på Fakuma 2018: Fleksibel produktion af de mindste batchstørrelser

Til fuldautomatisk produktion af forskellige varianter integrerer systemløsningen på et meget kompakt område sprøjtestøbemaskinen med knækarmsrobot, en station til gribere og værktøjsindsatser, en laserprinter, en monteringsenhed og en fremføringsenhed til udtagning af de monterede skydelærer, klar til brug.

På Fakuma 2018 vil ENGEL ved hjælp af to applikationer demonstrere, hvordan det kan lade sig gøre at sprøjtestøbe selv de mindste batchstørrelser med samme effektivitet og rentabilitet som store serier.

Del:

Besøgende på dette års Fakuma-messe fra 16. til 20. oktober 2018 i Friedrichshafen kan ved et besøg på standen hos ENGEL opleve hele tre premierer.

For det første vil virksomheden fremvise en højintegreret produktionscelle til produktion af todelte skydelærer af ABS.

For det andet vil ENGEL præsentere en fuldt ud automatiseret løsning til meget hurtig udskiftning af værktøjsindsatser, og samtidig bliver den nye model 120 i den fuldelektriske og søjleløse e-motion TL-serie med en lukkekraft på 1200 kN introduceret for publikum.

For det tredje præsenteres den udvidede funktionalitet i vandfordeleren med elektronisk temperaturstyring, e-flomo.

Styktal under 1.000 er en særlig udfordring når det gælder sprøjtestøbning. For at kunne producere mange forskellige varianter på en rentabel måde anvendes ofte sprøjtestøbeværktøjer med udskiftelige indsatser.

På Fakuma tager ENGEL sammen med Braunform (Bahlingen, Tyskland) og andre systempartnere nu et yderligere skridt. Den præsenterede systemløsning muliggør fuldautomatiseret udskiftning af værktøjsindsatser på kun ét minut. Til det formål er ENGEL e-motion 170/120 TL-sprøjtestøbemaskinen udstyret med et værktøj med en hurtigskiftemekanik, som Braunform har patent på.

For at kunne demonstrere den nye løsnings potentiale bliver to skydelærekomponenter med 2 forskellig geometri fremstillet lige efter hinanden. Allerede efter tre skud melder sprøjtestøbemaskinen til den integrerede ENGEL easix knækarmsrobot, at batchet er gennemført og låser værktøjsindsatserne op.

Robotten tager først den sidst producerede komponent ud, skifter griberen og udskifter værktøjsindsatserne. Fra brugbar del til brugbar del varer processen kun et minut. Kommunikationen mellem sprøjtestøbemaskinen og periferiudstyret varetages af authentig, MES-systemet fra ENGELs datterselskab TIG.

Under Fakuma-messen kan ENGEL findes i Hal A5, stand 5204.