Venstres miljøordfører besøgte Trioplast i Nyborg

Erling Bonnesen, MF’er og miljøordfører for Venstre, fik under virksomhedsbesøget rig mulighed for at nærstudere de forskellige processer i produktionen hos Trioplast i Nyborg.

I den kommende tid skal Folketinget forhandle om en national plasthandlingsplan, der bl.a. medvirke til at øge plastgenanvendelsen. Derfor var Venstres miljøordfører Erling Bonnesen forleden på inspirationsbesøg hos Trioplast i Nyborg, som netop har genanvendelse som et af virksomhedens fokusområder.

Del:

Som optakt til forhandlingerne om en national plasthandlingsplan besøgte Venstres miljøordfører Erling Bonnesen Trioplast i Nyborg den 20. august.

Virksomheden – som beskæftiger over 170 medarbejdere i Nyborg – fremstiller bl.a. plastfolier og sække til industrien, og så har Trioplast et ønske om at øge mængden af genanvendt plast i produktionen.

Derfor satte virksomhedens nye administrerende direktør Carsten Valentin også meget pris på dialogen med Venstres Erling Bonnesen:

– Det har stor betydning for os, når vi får besøg af en af de centrale miljøordførere – og det var tydeligt at mærke, hvordan Erling Bonnesen var meget interesseret i at vide mere om, hvordan vi ønsker at drive en plastvirksomhed, der også har genanvendelse for øje.

Carsten Valentin, adm. direktør i Trioplast, fortsætter:

– Vi vil som virksomhed gerne købe større mængder af plast til genanvendelse i Danmark, så vi eksempelvis ikke skal købe råvaren i Tyskland, men det forudsætter et øget fokus på bedre indsamling og sortering i Danmark, og i den forbindelse er der bl.a. brug for politiske tiltag. Som virksomhed mærker vi, hvordan vores kunder i stigende grad efterspørger produkter i genanvendt plast, så der er ingen tvivl om, at det er den vej, som vi skal.

Venstres miljøordfører Erling Bonnesen, som også er valgt på Fyn, fortæller:

– I dag er der for meget plast, der smides væk eller brændes af. Plast er en ressource, som i højere grad skal genanvendes. Derfor var det et meget interessant besøg på Trioplast i Nyborg, en meget visionær og udviklingsorienteret virksomhed, hvor jeg ved selvsyn kunne se, hvordan de dygtigt indsamler, sorterer og genanvender plast, så langt som den teknologiske udvikling kan nå indtil videre.

Erling Bonnesen tilføjer, at besøget på Trioplast har givet ham inspiration til de kommende politiske forhandlinger:

– Det var interessant at høre om deres forskellige tanker og input til videreudviklingen af mere genbrug af plast, hvor der bestemt også i Danmark er et potentiale at arbejde med. De input jeg fik med fra besøget er gode at have med i det videre arbejde, når vi skal til at se på den danske plasthandlingsplan, hvor vi med afsæt i tankegangen om den cirkulære økonomi skal have sikret, at vi kan få sorteret og indsamlet mere plast til sikring af øget genanvendelse.

Fra venstre ses Christina Busk (miljøpolitisk chef i Plastindustrien), Erling Bonnesen (MF’er og miljøordfører for Venstre) og Carsten Valentin (adm. direktør i Trioplast Nyborg A/S).

Besøget hos Trioplast blev afviklet i samarbejde med brancheorganisationen Plastindustrien, og her glæder den miljøpolitiske chef Christina Busk sig over den politiske velvillighed til at gå i konstruktiv dialog med industrien.

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, udtaler:

– Vi fornemmer en stor politisk interesse for at lytte til industriens forslag og idéer til, hvordan vi får skruet yderligere op for plastgenanvendelsen i Danmark. Det er Erling Bonnesens besøg på Trioplast ikke mindst et godt bevis på. Derfor ser vi også frem til, at der i efteråret forhåbentlig bliver vedtaget en ambitiøs plasthandlingsplan i Danmark.