Reportage: Forårsmøde i Sprøjtesektionen – se billeder og præsentationer fra dagen

Den 17. april var Sprøjtestøbesektionen samlet til forårsmøde i Forskningsparken i Hørsholm, på Danmarks Nationale Metrologiinstitut. Her blev deltagerne klogere på teknologier til at øge produktiviteten i Sektionens virksomheder.

Del:

Sprøjtestøbesektionens forårsmøde blev afholdt i Hørsholm den 17. april, hvor mange var mødt op for at blive klogere på forskellige teknologier, der kan øge produktiviteten i sprøjtestøbeproduktionen. Til at gøre deltagerne klogere var flere kompetence oplægsholdere inviteret, de og gav deres syn på forskellige emner.

Nedenfor kan du se præsentationer fra de enkelte oplægsholdere samt et galleri med billeder fra dagen.

Avancerede formbelægninger, der reducerer afformnings tiden, og projektet SuperMoulds

Dagens første oplægsholder var Lars Pleth, leder af tribologicenteret på Danmarks Teknologiske Institut, der fortalte om deres arbejde med belægning af forme og andre mekaniske dele. Derudover talte han også om udviklingsprojektet SuperMoulds, der arbejder for at kortlægge metoder til afformning af svære geometrier.

 

Avancerede køle- og indsprøjtningssystemer for kortere cyklustid og forbedret overfladekvalitet

Bjarne Holt Pallesen, værktøjsrådgiver ved norm-teknik as, præsenterede de seneste trends inden for conformal cooling vha. vakuumloddede kerner, mulighederne med Hot/Cold støbning, hvor værktøjet hhv. opvarmes og afkøles og sidste ny om varmekanalssystemer.

 

Hvordan måler og dokumenterer du?

Poul-Erik Hansen fra Danmarks Nationale Metrologiinstitut indtog scenen og fortalte om, hvordan man arbejder med at lave metrologiske målinger og hvordan man dokumenterer nøjagtigheden af disse.

 

Undgå nedbrud i produktionen og få styr på din kvalitet vha. big-data

Jens Christian Volhøj, CGI, fortalte om avancerede og selvlærende softwaresystemer, som mange både store små produktionsvirksomheder anvender. Systemerne kan hjælpe med at optimere, bl.a. vedligeholdelsesintervaller og sammenkæde procesparametre med kvalitet.

 

Status på 3D Print af dele til formværktøjer og AM industrien generelt

Henning Henningsen, seniorkonsulent på Teknologisk Institut, fortalte, hvordan markedet og teknologierne til 3D print ser ud på nuværende tidspunkt. Samtidig fortalte han også om, hvilke teknologiske og forretningsmæssige muligheder, 3D print byder på.