PVC-rådet udgiver nyt informationshæfte: PVC i det danske samfund

For nylig udgav PVC-rådet et nyt hæfte om ”PVC i det danske samfund”, der via infografikker og tekst fortæller om den miljøforvandling den danske og den europæiske PVC-industri har undergået de seneste 20 år.

Del:

Ole Grøndahl Hansen, direktør i PVC-rådet og Tobias Johnsen, kommunikationskonsulent fortæller, at ideen til hæftet “PVC i det danske samfund” opstod på baggrund af flere PVC-relaterede spørgsmål fra flere folketingspolitikere.

Ole Grøndal Hansen fortæller:

– Ideen til at lave hæftet – og dets indhold – er faktisk opstået på baggrund af spørgsmål fra forskellige folketingspolitikere, vi har talt med. Vi oplevede, at der var en efterspørgsel på et sted, hvor mange af disse spørgsmål kunne blive besvaret. Så samlede vi svarene i dette hæfte.

Hæftet har været så stor en succes, at det norske PVC-råd har kontaktet det danske for at få lov til at oversætte det til norsk. Det norske hæfte kan læses her.

PVC-industrien er en rollemodel

Ole Grøndal Hansen fortæller, at både Europa-Kommissionen og FN i dag kalder PVC-industrien for en frontløber i den cirkulære økonomi og en rollemodel for andre industrisektorer. De rosende ord skyldes årtiers målrettet arbejde for at løse de miljøudfordringer ved PVC som NGO´ere og andre påpegede for mange år siden.

Selvom PVC-industrien har opnået store og gode resultater på både miljø- og sundhedsområdet, så oplever PVC-rådet, at mange mennesker stadig har en forestilling om, at PVC er et farligt materiale.

Tobias Johnsen fortæller:

– Siden 2000 er der i EU gennem VinylPlus blevet genanvendt over 4 millioner tons PVC. I Danmark er det industriens genanvendelsesselskab, WUPPI, der står for indsamlingen af det hårde PVC-affald. Men desværre har alt for mange mennesker stadig en forestilling om, at PVC er et farligt materiale, der skal udfases.

LÆS OGSÅ: WUPPI – plastbranchens indsats for at sikre en bæredygtig og ansvarlig håndtering af brugt PVC

PVC fra Fjernasien er problematisk

I Danmark og EU er der styr på stofferne i PVC, fortæller Ole Grøndal Hansen. Men det er der ikke altid i de importerede produkter, der kommer fra Fjernøsten, og han nævner hjemmesiden Wish.com som en af de store udfordringer.

– Hver dag kommer flere tusinde pakker fra Fjernøsten ind i Danmark, blandt andet fra wish.com, og flere af disse produkter indeholder problematisk PVC. Så når der i Danmark tales om at lægge afgifter på PVC-produkter fremstillet i Danmark, så er det uholdbart, fordi her er allerede så godt styr på stofferne i forbrugerprodukter.

Han fortsætter:

– Derimod mener vi i PVC-rådet, at der skal gøres en seriøs indsats for at få styr på de PVC-produkter, der kommer fra Fjernøsten, der ofte indeholder problematiske blødgørere.

LÆS OGSÅ: Wish.com: Hvad er der mon i produkterne?

For yderlig information eller spørgsmål til PVC, så kan PVC-rådet kontaktet på mail pvc@pvc.dk eller tlf. 33 30 86 30. Har du brug for en printet udgave af hæftet, er du velkommen til at skrive til PVC-rådet, og de vil sende en til dig.