SP Extrusion producerer ECO-planker lavet af indsamlet husholdningsplast og plast fra verdenshavene

Støjværn ved motorveje og i industriområder, Containergulve, sandkasser, højbede, bænke, terrassegulve og hegn – det er blot nogle af de ting, som SP Extrusion laver ud fra deres ECO-planker, der er lavet af plast indsamlet fra udenlandske husholdninger og kan ligeledes produceres af indsamlet plast fra verdenshavene.

Del:

I år 2012 besluttede virksomheden SP Extrusion sig for at påbegynde produktionen af ECO-planker, der er planker lavet af plast fra indsamlet husholdningsaffald fra Tyskland og Holland samt senere plast fra verdenshavene.

Plankerne bliver brugt til forskellige produkter, der både er at finde i det private og offentlige rum, såsom bænke, højbede, sandkasser, terrassegulve, hegn og støjværn, kantsikring.

Innovative løsninger, der har miljømæssige fordele

Mange hundrede tons ECO-planker er gennem årenes løb blevet produceret i virksomheden i Spentrup, hvor der årligt bliver produceret mellem 100 og 200 tons ECO-planker. Produktionen af ECO-planker opstod på baggrund af virksomhedens ønske om at vise, hvordan plast, innovation og miljø kan gå hånd i hånd.

Jan Kyster Madsen, adm. direktør i SP Extrusion, fortæller:

– Produktionen af ECO-plankerne har stor værdi for vores virksomhed, da de både gør det muligt at genanvendte 100 pct. af eget, og koncernens waste, og samtidig er med til at vise, hvordan man som branche kan lave innovative løsninger, der også har miljømæssige fordele og aspekter.

Genanvendt og genanvendelig

Hvad enten, der er tale om højbede, sandkasser, støjværn eller et andet af de mange andre produkter. Så er fællesnævneren, at de er lavet ud af genanvendt materiale, og at produkterne kan genanvendes, når produktet har udstået sin levetid – hvilket ifølge virksomheden er på mere end 30 år.

Jan Kyster Madsen, fortæller:

– ECO-plankerne har mange fordele, både for miljøet og for kunden. Plankerne giver i kraft af vægt sammen med blandingen en kraftig reduktion af støj. Det er ikke unormalt at plankerne er med til at sænke støj niveauet med over 10 DB. Derudover er plankerne lavet af genanvendte materialer, og så kan de genanvendes og bliver til nye produkter, når de efter over 30 år i brug kan skiftes ud.

Han fortsætter:

– Derudover har ECO-plankerne fordele som, at de ikke indeholder pesticider, de absorberer ikke vand, er lette at rengøre, har minimale farveændringer over tid – og er nemme at genbruge ved omrokering af gulve eller vægge. ”og det er blot for at nævne nogle af de positive egenskaber.

Samarbejder med designere og studerende for at fremme produkterne og genbrugsmaterialer

Jan Kyster Madsen fortæller, at SP Extrusion samarbejder med flere forskellige industrielle designere for at finde nye og spændende områder i det offentlige og private udendørsrum, hvor produkterne kan anvendes og give værdi.

Derudover fortæller den administrerende direktør også, at virksomheden afsætter ressourcer til at informere de studerende på de danske ingeniør- og designskoler om mulighederne for at arbejde med genbrugsmaterialer.

SP Group A/S

SP Extrusion er en del af SP Group A/S, der primært producerer formstøbte emner i plast samt udfører overfladebelægning.

SP Group er en førende leverandør af plastforarbejdede emner til industrien i Danmark og har desuden en væsentlig eksport samt produktion fra egne fabrikker i udlandet.