Nyt udstyr på DjH bringer plastmagere op på et højere fagligt niveau

På billedet ses noget af det nye udstyr: Cyber Physical Laboratory, der med et antal arbejdsstationer, kan skabe et realistisk produktionssystem.

I begyndelsen af marts måned inviterede Den jydske Haandværkerskole i Hadsten til indvielse af nyt udstyr til plastuddannelserne, der er indkøbt for donerede midler fra Ole Kirk´s Fond. Udstyret skal både bringe de kommende plastmagere op på et højere niveau og give dem viden om de nyeste teknologier.

Del:

Hos Den Jydske Haandværkskole er man glad for det nye udstyr, der ifølge Allan Rasmussen, områdeleder for plastmageruddannelsen, kommer til at højne niveauet på plastuddannelserne, og dermed bringe eleverne ud over det obligatoriske faglige niveau.

– Med det nye udstyr kan vi udfordre og motivere vores lærlinge på skolen samtidig med, at plastvirksomhederne vil få medarbejdere retur, der har ny viden om nogle af de nyeste teknologier inden for plastproduktion, udtaler Allan Rasmussen.

Han fortsætter:

– Derudover vil vores lærlinge også kunne indgå i dialog med arbejdsgiverne om de daglige arbejdsgange, effektivisering og kvalitetsanalyser. Alt i alt har vi fået noget udstyr, der kan bringe vores lærling op på et højere fagligt niveau end det krævede, hvilket er godt for både eleverne, nuværende og kommende arbejdsgivere.

LÆS OGSÅ: Den jydske Haandværkerskole har investeret i topmoderne teknologi fra Festo

Nyt udstyr viser nye teknologiske muligheder

Den jydske Haandværkerskole i Hadsten slog den første fredag i marts dørene op til indvielsen af nyt udstyr til plastmageruddannelsen.

Udstyret, der er indkøbt for donerede midler fra Ole Kirk´s Fond, består blandt andet af: Smelteindexapparat, træk- og slagprøvebænk til laboratoriet, robotter til montering på plastforarbejdningsudstyr, nye forme til sprøjtestøbning, intervalplan og rundbord til 2K maskine, 3D scanner til opmåling og kvalitetskontrol samt sensorer til opsamling af produktionsdata i værktøjer og mulighed for efterfølgende behandling af data.

Derudover har skolen indkøbt et Cyber Physical Laboratory, kaldet CP Lab, med et antal arbejdsstationer, som kan skabe et realistisk produktionssystem. Dette giver mulighed for, at undervise på en helt ny måde inden for automatisering og samtidig introducerer eleverne til Industri 4,0.

LÆS OGSÅ: Ole Kirk´s Fond har doneret penge til Den jydske Haandværkerskole

Plastindustrien: En værdifuld investering i fremtidens plastmagere

Også hos Plastindustrien udtrykkes der glæde over det nye udstyr.

– Vi er meget glade for, at Den jydske Haandværkerskole har fået nyt udstyr, og at vi har fået lov til at være med til at indvie det. Det er en værdifuld investering i fremtidens plastmagere, der kommer ud på det danske arbejdsmarked med et bredere kendskab til de sammenhænge i produktionen som de vil komme til at være en del af – noget som virksomhederne helt sikkert vil få stor glæde af, afslutter den nye uddannelseskonsulent i Plastindustrien, Jo Dietrich, der deltog i indvielsen.