Nye Lego-klodser bliver produceret af sukkerrør

I løbet af i år kan forbrugere købe en ny serie af LEGO-produkter, hvor blade og træer er produceret i bioplast. Den nye serie er en del af LEGO Koncernens store bæredygtighedssatsning frem mod år 2030.

Del:

LEGO Koncernen lancerede i år 2015 en stor satsning, som medfører en investering på 1 millioner kroner, der bliver dedikeret til forskning, udvikling og implementering af nye, bæredygtige materialer til fremstillingen af virksomhedens produkter.

Nu løfter LEGO Koncernen sløret for, at virksomhedens mange kunder allerede i indeværende år kan købe en ny produktserie, hvor nogle af delene er produceret i polyethylen lavet på ethanol fra sukkerrør.

Tim Brooks, virksomhedens vicedirektør og miljøansvarlig, fortæller i en pressemeddelelse:

– Vi er stolte af, at de første LEGO-produkter lavet af bæredygtigt produceret plastik er i produktion og vil være i æskerne i år. Det er et godt første skridt i vores ambitiøse mål om at lave alle klodser af bæredygtigt materiale.

Han fortsætter:

– Børn og forældre vil ikke opleve nogen forskelle i de nye LEGO-produkter, hverken i kvalitet eller udseende. Det skyldes, at den polyethylen som bioplasten er baseret på, har de samme tekniske egenskaber, som den konventionelle polyethylen.

About LEGO elements made from plants: 

  • Polyethylene elements are 1-2% of the total amount of plastic elements produced by the LEGO Group; The sustainable product range covers LEGO® botanical elements such as leaves, bushes and trees made entirely from plant-based plastic.
  • Plant-based polyethylene used in LEGO elements is made from ethanol produced from sugarcane.
  • The sugarcane used is sourced sustainably in accordance with guidance from the Bioplastic Feedstock Alliance (BFA) and is certified by the Bonsucro Chain of Custody standard for responsibly sourced sugarcane.
  • All suppliers must comply with the LEGO Group’s Code of Conduct, which specifies strict requirements for ethical, environmental and health & safety standards based on leading global guidelines.
  • The LEGO Group works closely with its suppliers to ensure life-cycle assessments are conducted, which map the environmental impacts from the production of the bio-based material.