Dancop investerer i teknologi og udvikling for at sikre høj kvalitet

Peter Grynnerup er CEO i Dancop, og han overtog ansvaret for virksomhedens produktion som ganske ung, mens han var ved at uddanne sig til plastmager.

Dancop A/S producerer mange forskellige typer af sikkerhedsudstyr i plast, og virksomheden er blandt de førende i Europa. For at fastholde denne position satser de meget målrettet på indkøb af robotter og en opgradering af udviklingsafdelingen.

Del:

Peter Grynnerup er CEO i Slangerup-virksomheden Dancop, der i mere end 40 år bl.a. har fremstillet overvågningsspejle til detailbutikker, sikkerhedsudstyr til industrien og forskellige former for afspærringsværn til brug i trafik og industri.

Han er andengeneration i familievirksomheden, der i sin tid blev startet op som en såkaldt ’garagevirksomhed’, men som i dag er vokset til at have mere end 60 medarbejdere.

Peter Grynnerup overtog lige efter årtusindeskiftet ansvaret for produktionen i Dancop på trods af, at han egentlig stadigvæk var under uddannelse til plastmager.

Dengang var virksomhedens arbejdsgange kendetegnet ved at være meget manuelle og meget mandskabskrævende. Sådan er situationen langt fra i dag, når man bevæger sig rundt i produktionen, hvor robotterne for alvor har gjort sit indtog.

Det fortæller Peter Grynnerup:

– Vi har fået enormt meget fokus på at få automatiseret flest mulige arbejdsgange i vores produktion. Heldigvis har vi en række eksperter in-house inden for lige præcis dette område. Derfor driver vi selv processerne frem, og vi kan udvikle op til 80 procent af de nye tekniske automationsløsninger selv.

Produktionen hos Dancop er kendetegnet ved meget fokus på automatisering, og virksomheden investerer løbende i nye robotter.

Opruster i medarbejderstaben for at øge og fastholde høj kvalitet

Det er imidlertid ikke kun investeringer i ny teknologi, som har været i centrum for Dancop i de senere år.

Det uddyber Peter Grynnerup:

– Vi har ansat nye medarbejdere i vores udviklingsafdeling, da det er afgørende, at vi hele tiden kan præsentere vores kunder og slutbrugere for nye produkter af høj kvalitet. Vores markeder ændrer sig konstant bl.a. i takt med samfundets generelle teknologiske udvikling, og derfor er det vigtigt at kunne følge med.

Han forklarer endvidere, at netop produkternes høje kvalitet er afgørende i den hårde konkurrence med bl.a. de asiatiske virksomheder:

– Vi har ikke tænkt os at deltage i et ’race’ mod bunden, hvor alt handler om pris. Når vi f.eks. leverer sikkerhedsudstyr til industrien eller trafikken, så går vi aldrig på kompromis med kvaliteten, da det i værste fald kan koste menneskeliv. Høj kvalitet – herunder lang holdbarhed – er et afgørende parameter for os.

LÆS OGSÅ: Nyt sikkerhedshegn i genanvendt plast opnår vigtig certificering