Forum skitserer ni nye projekter, der skaber mere cirkulær plastemballage

forum for cirkulær plastemballage
Her ses nogle af medlemmerne af forum for cirkulær plastemballage, da beslutningsgruppen var på besøg hos virksomheden Plus Pack tidligere i år.

Forum for cirkulær plastemballage har afholdt deres andet beslutningstagermøde, hvor de fandt frem til ni projekter, der alle arbejdes videre med og kan være med til at skabe en mere cirkulær plastemballage i Danmark.

Del:

I år 2017 nedsatte Plastindustrien i samarbejde med flere aktører, der består af repræsentanter fra hele værdikæden omkring emballage, et forum for cirkulær plastemballage, hvis formål er at udfordre og være med til at revurdere den måde vi i Danmark producere, designer, indsamler og genanvender plastemballage på.

Efter vores første møde i efteråret 2017, havde vi en forhåbning om at kunne finde frem til fire projekter. Men efter det andet møde kunne vi skrive hele ni forskellige projekter på listen.

Christina Busk, Miljøpolitisk chef, Plastindustrien

Fra fire til ni projekter

Spørger man miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk, der var initiativtager til oprettelsen af forummet, så tegner det lyst for løsningsmulighederne inden for cirkulær plastemballage:

– Efter vores første møde i efteråret 2017, havde vi en forhåbning om at kunne finde frem til fire projekter. Men efter det andet møde kunne vi skrive hele ni forskellige projekter på listen. Det er jo skønt, at vi har fundet frem til nogle områder, som vi alle gerne vil arbejde videre med og som understøtter vores arbejde med at få skabt en cirkulær økonomi med plastemballage.

Forum for cirkulær plastemballage afholdt for nylig deres andet møde i beslutningstagergruppen og kunne umiddelbart herefter løfte sløret for et af de i alt ni projekter, som forummet i øjeblikket har på tegnebrættet.

LÆS OGSÅ: Genanvendelse af plast på agendaen i P1 Orientering

Designguide – en ny måde at tænke emballagedesign

Christina Busk kan fortælle, at et af de ni projekter er en designguide.

Guiden er udarbejdet som et hjælpeværktøj til virksomheder, der designer og producerer emballage. De kan bruge den til at udfordre deres traditionelle måde at tænke emballagedesign på og designe emballagen så den i højere grad kan genanvendes.

– Det er klart, at emballagen skal designes så den passer til det formål, den har – nemlig at passe på fødevare og formindske madspild. Men mange gange er emballagen sammensat af forskellige typer plast, der besværliggør sortering og genanvendelsesprocessen, og det er blandt andet det, vi med denne designguide forsøger at ændre på, afslutter Christina Busk.

Forummet forventer, at afholde deres sidste møde i løbet af foråret i år, og på baggrund deraf vurdere, hvilke af de ni projekter, der skal flyttes fra tegnebrættet og ud i virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Forum for cirkulær plastemballage skal skabe nye, grønne forretningsmodeller