Historisk stor opgave til AVL A/S: 1.500 tons rør skal nu genanvendes i Mariager

Logistikansvarlig hos Aage Vestergaard Larsen A/S, Tommy Jensen, inspicerer rørene ved ankomst til Aalborg Havn

Aage Vestergaard Larsen A/S har i konkurrence med flere store europæiske virksomheder sikret sig virksomheden hidtil største ordre: 1.500 tons plastrør, der vil øge både produktion og antallet af ansatte.

Del:

Selvom Aage Vestergaard Larsen A/S dagligt er vant til at bearbejde og genanvende store mængder af brugt plast, kan det stadig ske, at virksomheden bliver stillet over for udfordringer, som kræver ekstra opmærksomhed.

Således har Mariager-virksomheden netop landet en ordre lidt ud over det sædvanlige. Helt konkret skal man over de næste mange måneder genanvende omkring 1.500 tons plastrør – hvilket er virksomhedens største ordre hidtil.

Franz Cuculiza, som er adm. direktør i Aage Vestergaard Larsen A/S, fortæller, at virksomheden er spændt på at komme i gang med arbejdet, der vil øge produktionen med ca. 10 procent.

– Det bliver vores hidtil største opgave, og vi er alle meget spændte på at komme i gang med de store rør, siger Franz Cuculiza og fortsætter:

– Vi har arbejdet de sidste par måneder på at få projektet i hus. Vi vil blive udfordret på alle vores normale produktionsrutiner, men vi har en erfaren medarbejderstab, som kan løse opgaven.

LÆS OGSÅ: Miljøministeren i dialog om plastgenanvendelse hos Aage Vestergaard Larsen A/S

Fra Englands østkyst til Mariager

De store rør lægges klar til afskibning på havnen i Lowestoft.

Der er tale om en række rør, som oprindeligt var trukket efter en stor slæbebåd på vej til Algeriet.

Men da et containerskib forsøgte en genvej bag om slæbebåden, blev en del af rørene påsejlet – og beskadiget i en sådan grad, at de ikke kunne anvendes til deres oprindelige formål.

Derfor havnede rørene i havnen Lowestoft ved Norwich i England. Her lå de i nogle måneder, inden man besluttede, at rørene skulle til Mariager, hvor de nu er i gang med at blive fragtet til.

Virksomheden blev valgt foran en række europæiske genanvendelsesvirksomheder. Franz Cuculiza ser nu frem til at kunne øge produktionen over det næste lange stykke tid.

Vi er stolte over, at vores virksomhed i Mariager i konkurrence med andre europæiske recyclingsfabrikker er blevet udvalgt, som dem der skal sikre en dokumenteret bæredygtig genanvendelse af de store rør, som med sine 1500 tons vil forøge vores normale produktion med ca. 10 %

Franz Cuculiza, Adm. direktør, Aage Vestergaard Larsen A/S

Øget produktion skaber flere jobs

Med den store ordre og den øgede produktion vil endnu flere nu kunne se frem til at komme i job. Det glæder AVL-direktøren, som regner med, at produktionen vil vare det meste af 2018.

– Produktionen af de store rør forventes at strække sig over hele 2018 og vil, sammen med andre forventede nye aktiviteter, betyde, at der skal ansættes flere medarbejdere hos AVL i Mariager, slutter Franz Cuculiza.

Aage Vestergaard Larsen A/S er specialister indenfor genanvendelse af plastmaterialer. Virksomheden blev stiftet i 1972 og beskæftiger i dag mere end 50 medarbejdere.

Virksomheden er Nordens største indenfor genanvendelse af plastmaterialer.