Aage Vestergaard Larsen A/S hædret med kommunal innovationspris

Gitte Buk Larsen (tv.), forretningsudvikling og marketingschef, og Pia M. Johansen (th.), miljøkonsulent, Aage Vestergaard Larsen A/S, modtog torsdag d. 26. oktober 2017 KTC’s Innovationspris 2017 til foreningens generalforsamling i Frederiksborgcentret i Hillerød.

Plastgenanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen har sammen med Kalundborg Forsyning og HOFOR vundet KTC’s Innovationspris 2017 for projektet ’Fra plastaffald til råvare’. 

Del:

Hvert år uddeler Kommunalteknisk Chefforening (KTC) en pris, der har til formål at hædre innovative løsninger på det kommunaltekniske område.

I år var fokus rettet mod projekter mellem kommuner og virksomheder, som arbejder sammen for at løse samfundsudfordringer. Dette år faldt valget på projektet ’Fra plastaffald til råvare’. Det kunne foreningen afsløre på årsmødet torsdag d. 26. oktober.

Bag projektet står den grønne plastvirksomhed Aage Vestergaard Larsen A/S fra Mariager, som sammen med HOFOR og Kalundborg Forsyning har udarbejdet og implementeret en løsning, som gør det lettere og mere økonomisk attraktivt at omdanne overskydende plastaffald til nye ressourcer.

Cirkulær model til inspiration for hele landet

Bag kåringen står KTC’s egne medlemmer, som havde valget mellem tre forskellige projekter. I sidste ende faldt valget altså på ’Fra plastaffald til råvare’-projektet, hvor to offentlige og en privat aktør sammen har skabt positiv merværdi for borger og klima.

Foruden at være økonomisk attraktivt for alle parter har projektet også skabt håndgribelige resultater for klima og miljø. Således vil hvert kilo plast, som genanvendes, give en konkret CO2-besparelse på 2,4 kg.

Gitte Buk Larsen, Aage Vestergaard Larsen A/S, er ikke i tvivl om, at projektet nu er klar til at blive udrullet på en større skala.

– Projektet har bevist, at forretningsmodellen kan opskaleres til at omfatte hele Danmark – og de omkringliggende lande vil være næste oplagte mål.

Gitte Buk Larsen fortsætter:

– Det har en stor mulighed for at blive brugt som det gode eksempel på cirkulær økonomi, når det er bedst: Altså når det kan skabe og vise en positiv forretningsmodel for hele værdikæden, som også i den grad er bæredygtig.