50 år på markedet: Gerresheimer fejrer milepæl for tidløs emballageløsning

Gerresheimer Plastic Pagaging kunne dette efterår fejre, at det var 50 år siden, at den stadigt populære Duma-emballageserie så dagens lys. Det fejrede man med en reception for medarbejderne i det danske domicil i Værløse.

Del:

Når du vender bunden i vejret på en tabletbeholder, kan der meget vel stå Duma.

Navnet fører tilbage til virksomheden Dudek Plast, der blev grundlagt tilbage i 1964 og solgte emballageudstyr til farmaindustrien.

I 1967 lancerede virksomheden Duma Standard, som var den allerførste beholder til tabletter og piller produceret med plasttypen HDPE.

Fra nicheprodukt til industristandard

Til at begynde med blev Duma Standard-beholderen brugt til farmaceutiske produkter, men er nu også blevet en populær beholder til vitaminer og tyggegummi, og leveres i mange størrelser og farver.

I takt med den stigende interesse for HDPE-plastemballage fik Dudek Plast hurtigt vokseværk, mens HDPE-emballagen i dag er blevet den foretrukne materialetype på markedet.

Efter lanceringen af den oprindelige Duma Standard-beholder har Dudek Plast udvidet med flere andre varianter som fx Duma Twist-Off, Duma MG og Duma Pocket.

Fejret i Værløse

Dudek Plast er i dag en del af den multinationale Gerresheimer-koncern, som har underafdelinger overalt i verden. Det ændrer dog ikke på, at den lokale forankring stadig er stor.

Således fejerede alle medarbejdere på virksomhedens danske adresse i Værløse, at produktet stadig holder. Det skete til en reception tilbage i september.

Gerresheimers primære fokus er den dag i dag stadig produktion af emballage til farmaindustrien. Det siger virksomhedens administrerende direktør i Danmark, Niels Düring.

Vi gør en ære i at producere emballage til den farmaceutiske industri, som har positiv indflydelse på helbred og velvære for mennesker over hele verden.  

Niels Düring, Adm. direktør, Gerresheimer Vaerloese A/S, og Global Executive Vice President, Plastic Packaging.

Gerresheimer beskæftiger globalt omkring 9.800 ansatte fordelt på 40 forskellige anlæg.

I Danmark har virksomheden ca. 110 medarbejdere på dens to enheder i Haarby på Fyn og Værløse på Sjælland.