Aage Vestergaard Larsen nomineret til innovationspris

Sammen med HOFOR og Kalundborg Forsyning er Mariager-baserede Aage Vestergaard Larsen A/S nomineret til KTC’s Innovationspris 2017.

Del:

Endnu engang får Aage Vestergaard Larsen nomineret for deres indsats mod bedre genanvendelse af plast. Det sker efter, at de sammen med HOFOR og Kalundborg Forsyning er blevet indstillet til KTC’s Innovationspris 2017.

De tre parter har i tæt samarbejde udarbejdet og implementeret en ny, miljøvenlig og økonomisk attraktiv løsning, hvor overskydende plastaffald omdannes til en ny ressource.

Merværdi for borger, kommune og virksomheder

Konkret betyder løsningen, at kommunen i stedet for at måtte bortskaffe plastaffaldet, nu kan sælge det videre til industrien, som står klar til at forarbejde det til nye råvarer.

Indtil videre er den grønne løsning blevet implementeret i Kalundborg, men den er designet på en måde, så den skal kunne implementeres i kommuner landet over. Lige nu står 10 kommuner klar til at bruge løsningen.

– Et bidrag til den nødvendige grønne omstilling

Det er KTC, Kommunalteknisk Chefforening, der står for at uddele Innovationsprisen. Om nomineringen siger KTC’s jury:

– Et projekt, der bringer os videre i omstillingen til cirkulær økonomi, hvor affald og restprodukter er råvare og grundlag for ny produktion. Dette projekt er et bidrag til den nødvendige grønne omstilling, siger juryen og fortsætter:

– Netop plast er en af de store udfordringer at få genanvendt – og på globalt plan, et kæmpe problem. Ved at plastaffaldet tilføres ny værdi som råvare, vil det styrke indsamlingen og genanvendelsen.

Positivt klimaaftryk

Ud over at skabe værdi for både borger og virksomhed, anslås det desuden, at løsningen vil spare miljøet for 2,4 kg CO2 for hvert kilo genanvendt plast. Et faktum, som heller ikke er gået juryens næse forbi.

Projektet skaber i høj grad merværdi og vil kunne udbredes til andre kommuner og selskaber, hvor også private aktører får udbytte og kan skabe nye forretningsmuligheder. Ydermere har projektet vist potentiale til at forbedre CO2 regnskabet.

KTC's jury, om indstillingen til Innovationsprisen 2017

 

Det er ikke første gang i år, at Mariager-virksomheden modtager ros for sin indsats for bedre plastgenanvendelse. Således vandt man tilbage i maj Plastprisen 2017 for sit målrettede arbejde med at fremme genanvendelsen af plast i Danmark.

Det er i år syvende gang, at KTC’s innovationspris uddeles. Formålet med prisen er ifølge foreningen at påskønne innovative løsninger i den tekniske sektor.

I år man specifikt på udkig efter løsninger, der viser, hvordan kommuner kan være med til at udvikle løsninger på udfordringer til gavn for samfundet.

Prisen uddeles på foreningens årsmøde, som i år afholdes 26. og 27. oktober i Hillerød.

LÆS OGSÅ: Grøn pionervirksomhed vinder Plastprisen 2017