PlastBlog: Folkemødet nuancerer vigtige miljødebatter

Plastindustriens miljøpolitiske chef Christina Busk debuterede i år som debattør på Folkemødet. I dette blogindlæg fortæller hun om nogle af de fordele, der er forbundet ved at være med på Bornholm.

Del:

Jeg har svært ved at forestille mig en rarere debut som debattør på Folkemødet. For i min første debat bad min meddebattør Christian Poll (MF’er – Alternativet) de fremmødte om at give Plastindustrien et bifald. Han mente, at vi i Plastindustrien skulle have anerkendelse for at være konstruktive og progressive i vores tilgang til genvanvendelse og cirkulær økonomi.

Den oplevelse er egentlig meget sigende for den gode og uformelle stemning, der kendetegner arrangementerne på Folkemødet, men tag endelig ikke fejl. Der bliver også udvekslet konkrete politiske synspunkter, og vi har som brancheorganisation stor gavn af den direkte dialog med politikere og andre beslutningstagere på miljøområdet.

Nedenfor har jeg samlet en række tweets, der i praksis viser, hvordan debatterne på Folkemødet er med til både at nuancere og flytte vigtige miljødebatter:

Internationalt perspektiv på debat om plast i havet

En anden rigtig interessant oplevelse på dette års folkemøde var at være i debatpanel med Casper Klynge, der pt. er Danmarks ambassadør til Indonesien. Det er dog et job, som han skifter ud efter sommerferien, da Casper Klynge er udnævnt til at være Danmarks første digitale ambassadør.

På Folkemødet var han dog til stede i kraft af sit kendskab til Indonesien, der er en af verdens helt store syndere, når det kommer til udledning af plast i havet. Imidlertid kunne Casper Klynge berette, at der er ved at ske en ændring, da Indonesiens regering nu agter at iværksætte en storstilet indsats for at komme plast i havet til livs.

Den danske ambassade i Indonesien har spillet en aktiv rolle for at skabe det fokus i Indonesien. De er meget opmærksomme på, hvorvidt danske virksomheder/organisationer kan spille en rolle i den sammenhæng, da vores viden og teknologi i forhold til bedre affaldshåndtering kan være relevant ’at eksportere’. Det er naturligvis en udvikling, som vi i Plastindustrien vil følge tæt i den kommende tid.

I det hele taget var det vigtigt også at få et internationalt perspektiv på debatten om plast i havet, og det er netop en af Folkemødets helt klare styrker. I en travl hverdag er der sjældent tid til den fornødne fordybelse i selskab med mange forskellige aktører, men det er der altså bedre mulighed for i løbet af de fire dage, hvor der er Folkemøde i Allinge på Bornholm.

Derfor er vi også allerede nu begyndt at overveje, hvordan vi tilrettelægger næste års deltagelse.

LÆS MERE: Tweets og billeder fra Plastindustriens deltagelse i Folkemødet