Plastindustrien åbner ny udstilling om plastgenanvendelse og cirkulær økonomi i Industriens Hus

I forbindelse med Plastdagen 2017 den 4. maj indviede Plastindustrien udstillingen ‘Plast i en cirkulær økonomi – sådan gør vi i praksis’, der holder til i foyeren i Industriens Hus på Rådhuspladsen. Udstillingen består bl.a. af produkter i genanvendt plast fra en række danske plastvirksomheder.

Del:

Den 4. maj indviede Plastindustrien udstillingen ‘Plast i en cirkulær økonomi – sådan gør vi i praksis’ i forbindelse med Plastdagen 2017. Udstillingen er placeret i indgangspartiet til Industriens Hus ud mod Rådhuspladsen, der er et af landets mest befærdet steder.

Formålet med udstillingen er at vise, hvordan genanvendelse af plast for mange danske plastvirksomheder er en helt central del af deres forretning. Udstillingen giver med andre ord et unikt indblik i, hvordan virksomhederne i praksis genanvender plast og fremmer den cirkulære økonomi.

Udstillingen er først og fremmest bygget om omkring en lang række forskellige plastprodukter, der stammer fra et bredt udsnit af de danske plastvirksomheder. Det er bl.a. muligt at opleve vejrbestandige møbler støbt af gamle plastposer, en støjskærm fra motorvejen produceret i materiale fra en vindmøllevinge, fødevareemballage i 100% genanvendt plast, råvare oparbejdet fra udslidte fiskenet og meget, meget mere.

Produkterne i udstillingen er suppleret af videoer, information på iPads og store folieplancher, der på facaden på Industriens Hus er med til at skabe opmærksomhed om udstillingen og dets budskaber.

Disse aktører har bidraget til udstillingen:

  • Aage Vestergaard Larsen A/S
  • AVK Plast
  • Dansk Rotations Plastic
  • Fors A/S
  • Færch Plast
  • Letbæk Plast
  • Miljøskærm ApS
  • Plastix
  • Schoeller Plast-Enterprise
  • SP Extrusion A/S (en del af SP Group)

Udstillingen blev som nævnt officielt indviet den 4. maj, og den er tilgængelig til og med juni måned. Adgang til udstillingen er naturligvis gratis og mulig i normal åbningstid i Industriens Hus.

‘Plast i en cirkulær økonomi – sådan gør vi i praksis’ er blevet til i et samarbejde med Plastics Europe.

Se informationsslides fra udstillingen:

Klik på ‘Fullscreen-ikonet’ midten for at se de enkelte slides i et større og mere læsevenligt format.

Udstillingen udspringer af et nyt genanvendelseskatalog

Ideen med at udstille produkter i genanvendt plast udspringer fra udgivelsen af et nyt genanvendelseskatalog med titlen ‘Fortællinger om plastgenanvendelse – i praksis’, hvor Plastindustrien har samlet en række konkrete virksomhedscases for at illustrere overfor omverdenen, hvad branchen allerede i dag kan inden for genanvendelsesområdet.

Et andet formål med genanvendelseskataloget er også at synliggøre nogle af de forhindringer og barrierer, der i dag er i vejen for øget genanvendelse i Danmark.

Nedenfor kan du bladre i ‘Fortællinger om plastgenanvendelse – i praksis’, der også bliver lanceret i forbindelse med Plastdagen 2017.

Klik på ‘Fullscreen-ikonet’ midten for at se de enkelte sider i et større og mere læsevenligt format: