DBI Plastics satser på unge teknologitalenter i stor turnering

Her ses hele Stenlille Stars sammen med Claus Christensen, fabrikschef DBI (tv), Hans Hellstrøm Henningsen, direktør DBI (midt) og Anders Olsen, lærer på Stenlille Skole (th).

Det er vigtigt at satse på fremtidens talenter. Det mener DBI Plastics, som derfor har valgt at sponsorere et lokalt talenthold til international teknologikonkurrence.

Del:

I denne uge afholdes den internationale teknologiturnering First LEGO League i Aarhus. Her dyster mere end 1.000 unge fra hele verden i alderen 10-16 – bl.a. i at bygge og programmere LEGO-robotter.

Også fra den lille by Stenlille ved Sorø sender man et hold afsted til turneringen: Stenlille Stars fra den lokale Stenlille Skole.

Vil inspirere og motivere de unge

De dygtige unge vil oven i købet få støtte med hjemmefra i form af hele to sponsorater. Det fortæller Claus Christensen, fabrikschef i den lokale virksomhed DBI Plastics, som er hovedsponsor for talenterne.

First LEGO League er et rigtig godt projekt, der kan være med til at forme samfundet i fremtiden og give de unge lyst til at arbejde med teknologi og science

Claus Christensen, fabrikschef, DBI Plastics

Også i Ung Sorø er man glade for at kunne støtte Stenlilles stjerner. Det fortæller souchef Camilla Ledsgaard Jensen.

– I Ung Sorø er vi optagede af alt, der har med unge mennesker at gøre. Samtidig er Sorø Kommune jo en sciencekommune, og det er en udvikling, vi gerne vil støtte op om, lige som vi gerne vil støtte op om de unge menneskers læring, siger Camilla Ledsgaard Jensen.

– En mulighed for at præge fremtidens arbejdskraft

Ifølge Claus Christensen kan initiativer som disse desuden fungere som et springbræt for de unge. Forhåbentlig betyder det flere kommende medarbejdere.

– I vores virksomhed har vi brug for unge mennesker, som vil arbejde med teknologi, så for os er det en mulighed for at være med til at præge vores kommende arbejdskraft, siger fabrikschefen, der er imponeret over de unges faglige kvalifikationer.

– Jeg er imponeret over det projekt, de unge mennesker arbejder med. De arbejder på et højt plan med en spændende teknologisk løsning, siger Claus Christensen.

Turneringen løber af stablen fra den 25. til den 28. maj. Den foregår i Navitas – et nyt kraftcenter helliget til uddannelse, innovation, forskning og iværksætteri.