Ole Kirk’s Fond donerer stort beløb til plastudstyr på Den jydske Haandværkerskole

Sprøjtestøbemaskine på Den jydske Haandværkerksole i samarbejde med robot. Robotten griber de støbte emner og stabler dem. Her er emnet et plastkrus.

LEGO Koncernens Ole Kirk’s fond har doneret et større beløb til Den jydske Haandværkerskole. Beløbet er øremærket til udstyr i plastafdelingen, hvor det vil medvirke til, at plastmagereleverne møder et højteknologisk og fuldt opdateret værksted, når de er på skole.

Del:

Helt nye robotter, værktøjer med censorer til dataopsamling, en 3D scanner og meget andet.

Det er nogle af de tilføjelser til maskinparken i Den jydske Haandværkerskoles plastafdeling, som en donation fra LEGO Koncernens Ole Kirk’s Fond nu muliggør. Det vækker stor glæde på skolen:

– Vi er meget glade og taknemmelige for den store donation, siger områdeleder Allan Rasmussen fra plastafdelingen på Den jydske Haandværkerskole. 

Giver helt nye muligheder

Investeringerne i nyt udstyr giver skolens plastmagerelever helt nye muligheder. Nogle vil dygtiggøre sig i et moderne produktionsapparat, som de måske kender fra deres praktikvirksomhed. Andre vil stifte bekendtskab med nye teknologier. For begge grupper betyder det, at de kommer tilbage efter et skoleophold med den nyeste viden om teknologier inden for plastproduktion, og er dermed bedre klædt på til at indgå i dialoger omkring deres arbejdsopgaver.

Allan Rasmussen siger:

– Det nye udstyr bringer dele af vores periferi- og følgeudstyr op på et højt teknologisk niveau. Det er med til at højne plastmageruddannelsen og gør, at vi kan bringe vores elever ud over det obligatoriske faglige niveau. Det betyder yderligere udfordringer for dem, der går efter at blive de dygtigste på deres fagområde.

Plastindustrien: Vigtigt for elevers faglige niveau og for at tiltrække talenter

Også i Plastindustrien er der glæde over donationen. Adm. direktør Thomas Drustrup, der også sidder i bestyrelsen hos Den jydske Haandværkerskole, siger:

– Vi har i Plastindustrien længe talt for, at der skal investeres i udstyret på industriens erhvervsuddannelser. Det er helt afgørende, at eleverne møder maskiner på deres skole, der matcher dem, de vil møde i en moderne virksomhed. Både for at sikre, at elevernes faglige niveau er så højt som muligt, og for at gøre fag som plastmageruddannelsen attraktiv for de dygtige unge, som vi gerne skal have til at vælge en karriere i vores industri.

Det går pengene til

Beløbet fra Ole Kirk’s fond bruges til opgradering inden for sprøjtestøbnings-, laboratorie- og periferiudstyr, og går blandt andet til:

  • Udvidelse af robotbestand
    Robotterne flytter emnerne fra sprøjtestøbemaskinen og indgår i efterbearbejdningsprocessen. Eleverne trænes i at programmere robotterne til i et samarbejde med sprøjtestøbemaskinen at udføre en samlet opgave.
  • Laboratorieudstyr
    Plastråvaren gennemgår en analyse for flyde-, styrke- og brudegenskaber.
  • Dataopsamlingssystem
    Med censorer monteret i værktøjet opsamles data til for eksempel kvalitetssikring.
  • 3D-scanner
    Scanner til kvalitetskontrol og målerapporter.
  • Sprøjtestøbeværktøj
    I en sprøjtestøbemaskine indgår et udskifteligt værktøj til produktion af de enkelte emner. Der indkøbes blandt andet et nyt 2-komponent værktøj til støbning af picnicbestik. Værktøjet kan lave både ske, kniv og gaffel.