Dansk delegation besøgte Airbus og Mercedes i Bremen

Tredive repræsentanter fra forskellige danske plastvirksomheder har netop været på en to-dages netværk/studietur til Bremen, hvor deltagationen bl.a. besøgte Airbus, Mercedes og Fraunhofer IFAM. Vi har samlet en række indtryk og billeder fra turen.

Del:

Plastindustriens Sprøjtestøbesektion var igen i år initiativtager til en kombineret netværks- og studietur til Tyskland.

Denne gang gik turen til Bremen, og tredive repræsentanter fra forskellige medlemsvirksomheder drog derfor i uge 12 afsted på en to-dages tur.

Turen blev onsdag formiddag indledt med samlet afgang fra Kolding, hvor bussen satte kurs mod Fraunhofer IFAM i Bremen, der er en del af Fraunhofer-Gesellschaft, som har små tres forskellige forskningsinstitutter fordelt under sig.

Fraunhofer IFAM er – ifølge dem selv – en af verdens vigtigste forskningsinstitutioner inden for ‘adhesive bonding, surfaces, shaping and functional materials’. Instituttet bedriver både kontraktforskning i samarbejde med private virksomheder og forskning med offentlige støttekroner i ryggen – og der bliver i gennemsnit afleveret to patentansøgninger om dagen.

Om aftenen blev der indtaget et traditionelt tysk måltid mad i nogle meget stemningsfyldte rammer i Bremer Ratskeller. Under middagen delte Lis Nørgaard fra Denmark Business Consulting i Køln ud af sine erfaringer med at gebærde sig på det tyske marked, hvilket hun igennem årene har hjulpet et bredt udsnit af danske virksomheder med.

Besøg på imponerende fabrikker i Bremen

Torsdag blev indledt med et besøg hos Airbus, som har deres anden største produktionssite i Tyskland i netop Bremen, hvor der er særligt fokus på udviklingen af vinger til de forskellige flytyper. I omegnen af 3.000 ansatte er tilknyttet Airbus i Bremen, og der var stor historisk stolthed at spore hos guiderne, som havde en årelang ansættelse i virksomheden bag sig.

Inden turen gik retur til Danmark var der besøg hos Mercedes, der i Bremen har en af Tysklands mest moderne fabrikker, hvor robotter og automatisering spiller en fremtrædende rolle i produktionen. På fabrikken i Bremen bliver bl.a. disse biltyper produceret: SL, SLK, C-Class, E-Class Coupé og GLK-modellerne.

Se billeder fra netværksturen:

Bemærk at det ikke var tilladt at tage billeder hos hverken Airbus eller Mercedes, hvorfor der ikke er billeder fra disse besøg.