Bach Composite og Jupiter Group fusionerer

Bach Composite Industry og Jupiter Group fusionerer til ét selskab under ledelse af Verdane Capital Advisors. Selskabet får hovedkvarter i Køge, og i front står adm. direktør for Jupiter Group, Jens Kristensen.

Del:

Bach Composite Industry og Jupiter Group har meddelt at de fusionerer. Fusionen er ledet af Verdane Capital Advisors, der i maj 2016 opkøbte Jupiter Group. Det nye selskab bliver med 1200 medarbejdere verdens største leverandør af naceller og spinner covers til vindmølleindustrien.

Bach Composite Industry har hovedsæde i Thy, og fabrikker i Danmark, Spanien, USA, Kina og Litauen, mens Jupiter Group har fabrikker i USA, Kina, Polen og Danmark, samt hovedsæde i Køge.

Og netop Køge bliver fremover også hovedsædet for det nye fusionerede selskab, og sammenlægningen forventes at begynde allerede i 2017.

Innovative løsninger til vindmøllebranchen

Det nye selskab vil fokusere på at skabe løsninger, der kan reducere vindenergiens ”Levelized Cost of Energy” (LCoE), og det bliver adm. direktør i Jupiter Group, Jens Kristensen, der skal stå i spidsen for det nye selskab.

Vi ser store muligheder i fusionen. Den vil ikke kun øge vores styrke og evne til at levere over hele kloden markant, men også give det nye sammenlagte selskab mulighed for at påtage sig ansvaret som den førende partner, der har kapacitet og know-how til at tage ejerskab og sætte dagsorden som leverandør

Jens Kristensen, adm. direktør for Jupiter Group.

Bach Composite Industry har gennem sine mange fabrikker et stærkt partnerskab med førende OEM’er i branchen, og når de to virksomheders ingeniørafdelinger bliver lagt sammen vil det give helt nye muligheder for innovation.

Geert Winther Skovsgaard har været adm. direktør i Bach Composite Industri i næsten 20 år, og når han træder tilbage fra stillingen er det med en god fornemmelse:

– Jeg er stolt over at være med til at realisere denne fusion af flere grunde: Synergierne er åbenlyse og vores kunder kommer til at drage fordele af vores øgede kapacitet… Med produktionsenheder over hele kloden, der supplerer hinanden, vil BACH bidrage til den nye, sammenlagte virksomhed med unikke kompetencer. Det er en ære for mig at kunne overdrage denne solide og veldrevne virksomhed, fortæller Geert Winther Skovsgaard, administrerende direktør hos Bach Composite Industry.

Som resultat af fusionen forventer Verdane Capital Advisorts at kunne minimere leveringstid, øge innovationen og at kunne fastholde vindmøllebranchens bedste talenter.