Formandsskifte i Plastindustriens Maskinsektion

Jens Thor Hansen, ny formand for maskinsektionen og administrerende direktør for Engel Danmark A/S, ses her på årets K-messe.

Plastindustriens Maskinsektion har for første gang i ni år valgt en ny formand. Thomas Olkjær, Nortec-Cannon, har valgt at træde tilbage, og medlemmerne har udpeget Jens Thor Hansen, Engel, til at stå i spidsen for sektionens arbejde.

Del:

Den 17. november afholdt Plastindustriens Maskinsektion et kombineret årsmøde generalforsamling på Ordrupgaard Museum. Efter 9 år som formand for sektionen valgte Thomas Olkjær, adm. direktør hos Nortec-Cannon A/S, at træde af. Posten som formand blev overtaget af Jens Thor Hansen, adm. direktør hos Engel Danmark A/S.

Om formandsskiftet i sektionen fortæller Thomas Olkjær:

– Jeg tror, at det er sundt for sektionen, at man får en ny formand, og jeg har faktisk selv peget på Jens Thor Hansen til bestyrelsen i sin tid, så jeg er meget tryg ved at overlade sektionen til ham. Jeg var klar til at træde helt ud, men man ønskede, at jeg tog ét år som menigt bestyrelsesmedlem, så det gør jeg selvfølgelig. Måske der er nogle erfaringer jeg kan give videre, fortæller Thomas Olkjær.

Thomas Olkjær til Plastdagen i Industriens Hus.
Thomas Olkjær til Plastdagen i Industriens Hus.

Gennem de 9 år Thomas Olkjær har været formand, er der både sket meget i den danske plastbranche, såvel som der er sket ændringer i sektionen:

– Da jeg startede handlede sektionen kun om det sociale. I løbet af årene har vi prøvet at have flere faglige arrangementer, hvor vi undervejs har fået vejledning fra bl.a. jurister for at undgå på nogen måde at nærme os en gråzone, når nu vi er i samme branche, forklarer den nu forhenværende formand for Maskinsektionen Thomas Olkjær.

Formandsskabet har helt igennem været en positiv oplevelse i en meget social sektion, fortæller Thomas Olkjær:

– Jeg har været formand i 9 år nu, og vi har aldrig haft problemer i sektionen. På trods af hvor meget vi er i konkurrence mod hinanden i hverdagen, så handler sektionen om at mødes og lære noget sammen, samt at have et socialt samvær, siger Thomas Olkjær afslutningsvis.,

Nye kræfter med klare visioner

Sektionens nye formand, Jens Thor Hansen, er til dagligt administrerende direktør i Engel Danmark A/S, og han har klare holdninger til Maskinsektionens fremtid og vigtigheden deraf:

– Rollen som maskinleverandør er i kraftig udvikling idet maskiner og udstyr i langt højere grad end tidligere skal kommunikerer med hinanden og med virksomhedens øvrige systemer. Desuden er det meget vigtigt, at kunderne bliver gjort opmærksom på udviklingen indenfor Industri 4.0, så de ikke ”misser” de nye muligheder for øget automatisering og bedre integration med øget effektivitet i hele produktionen, fortæller Jens Thor Hansen, nyvalgt formand for Maskinsektionen.

Der er altså klare mål for hvad maskinleverandørerne skal byde ind med i fremtiden for, at den danske plastindustri kan følge med udviklingen.

– Det er i disse år at grundstenene til fremtidens produktions-set up med øget konkurrenceevne skal lægges hos de danske plastvirksomheder, men vi skal nu også huske at bevare det sociale og hyggelige samvær i sektionen afrunder Jens Thor Hansen, formand for Plastindustriens Maskinsektion.