Styropack introducerer biobaseret skumplastmateriale i Danmark

Styropack A/S er i øjeblikket i gang med at introducere virksomhedens egenudviklede Biofoam på det danske marked. Biofoam er et biobaseret termisk isolerende skumplastmateriale, der bl.a. bliver anvendt til is-emballager. Tidligere har Biofoam modtaget en eftertragtet international pris.

Del:

I maj 2016 kunne hollandske Synbra Technology i samarbejde med Synprodo bv, – søsterselskaber til danske Styropack A/S – modtage den eftertragtede European Bio-Based Innovation Award. Den fornemme pris er tildelt for udviklingen af en ny produktlinje af biobaserede og komposterbare is-emballager til det italienske marked.

Produktlinjen markedsføres under navnet ’Greeny’. ’Greeny’ is-emballager er fremstillet af Synbra’s egenudviklede og patenterede Biofoam, som er et biobaseret termisk isolerende skumplastmateriale. Biofoam er nu også på vej til at blive introduceret på det danske marked.

– Vi er stolte af at være de første, der kan introducere et 100% biobaseret skumplastmateriale, som også har opnået Cradle-to – Cradle certificering , udtaler Steffen Jespersen, administrerende direktør i Styropack A/S.

Biofoam kan sammenlignes med det kendte airpop (EPS). Det har samme struktur og stort set samme egenskaber, herunder er materialet godkendt til direkte kontakt med fødevarer. Den største forskel er, at airpop (EPS) er baseret på fossile råvarer, hvor Biofoam er baseret på fornybare plantebaserede råvarer.

Ifølge Styropack A/S er Biofoam en god mulighed for både at tænke på miljøet og på bæredygtighed, og samtidig sikre at fødevarer bevarer friskheden længere og beskyttes mod stød under transporten fra producent til forbruger.

Det faktum, at Biofoam også har gode isolerende egenskaber, er let at formstøbe og er fugtafvisende betyder, det kan anvendes til mange forskellige former for emballering af fødevarer og industriprodukter, men også indenfor byggeindustrien.

Fakta om Biofoam:

BioFoam er et patenteret skumplastmateriale fremstillet på plantebaserede og fornybare råvarer. Et miljøvenligt alternativ til en bred vifte af de plastprodukter, der i dag produceres og anvendes hos virksomheder og forbrugere.

• Fremstillet af plantebaserede råmaterialer
• Dokumenteret reduktion af CO2 emission
• Cradle-to-Cradle certificeret
• Komposterbar
• Egnet for recycling og genanvendelse
• Fødevaregodkendt
• Isolerende og stødabsorberende egenskaber som EPS (ekspanderbart polystyren)